Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opzet college-onderhandelingen na introductie Dualisering

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Apeldoorn

Opzet college-onderhandelingen na introductie Wet Dualisering

De fractievoorzitters van de tien gemeenteraadspartijen hebben afgelopen dinsdag in de raadscommissie dualisering gemeenteraad van gedachten gewisseld over de opzet van de college-onderhandelingen na inwerkingtreding van de Wet Dualisering op 7 maart. De meerderheid van de commissie is van oordeel dat vanuit de partij die als grootste uit de verkiezingen komt, het initiatief moet worden genomen voor een informatieronde. Hierin komt aan de orde de samenstelling van een coalitie van collegeondersteunende partijen. Deze informatieronde vindt in beslotenheid plaats.

De 'informateur' brengt op 14 maart een openbaar verslag uit aan de gemeenteraad. Over het verdere vervolg van het proces na 14 maart, voortzetting van informatiewerkzaamheden en start formatie, zijn op dit moment nog geen nadere afspraken gemaakt.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie