Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbouwing Hasseltse Kerk tot Wijkcentrum in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

4-3-2002
Verbouwing Hasseltse Kerk tot Multifunctioneel Wijkcentrum gaat door Geld beschikbaar voor renovatie dak

Het college van B&W heeft 4 maart jongstleden besloten in te stemmen met het verbouwen van de Hasseltse Kerk aan de Hasseltstraat tot een Multifunctioneel Wijkcentrum voor de wijk Goirke-Hasselt en Bouwmeesterbuurt. Hier was in een eerdere fase al toe besloten, maar de slechte staat van de dakconstructie van de kerk leverde vertraging op.

Renovatie dakconstructie
Extern bureau "Monumentenwacht" heeft voor de gemeente Tilburg een onderzoek uitgevoerd naar de technische staat van de kerk en het toekomstig te verwachten onderhoud aan de kerk. Uit de rapportage blijkt dat de dakconstructie van de Hasseltse Kerk in een matige tot slechte staat verkeert. Het dak blijkt toe aan een (gefaseerde) renovatie. Hiermee kan niet al te lang gewacht worden.

Financiële en technische consequenties
Genoemde renovatie van het dak van de Hasseltse kerk heeft een belangrijke financiële consequentie. De afdeling Bouwzaken van Openbare Werken Tilburg heeft een plan ontwikkeld om de dakconstructie in te passen in het uitgewerkte bouwplan. Dit plan betreft renovatie in vier fasen: fase 1 direct bij de realisering van de inpandige nieuwbouw en fase 2 tot en met 4 in respectievelijk 2007, 2009 en 2011. De financiële consequentie van dit plan is een extra benodigd budget van 842.000,= om de exploitatie van het gebouw rond te krijgen.

Alternatieve plannen en afweging
Naast de uitwerking van dit plan is ook nog gekeken naar alternatieve plannen met sloop van de kerk en pastorie en nieuwbouw (met en zonder woningbouw) en sloop van de kerk en verkoop van de pastorie. Het college heeft uit cultuurhistorisch en emotioneel oogpunt gekozen voor nadere uitwerking van het plan dat uitgaat van behoud van de Hasseltse Kerk en pastorie met inpandige nieuwbouw. Bovendien kan met deze variant het wijkcentrum bijna een jaar eerder in gebruik worden genomen, wat belangrijk is voor de beoogde toekomstige gebruikers. Die wachten al lang op nieuwe huisvesting. Het extra tekort in de exploitatie van het gebouw wordt gedekt uit de Reserve Grootschalige Investeringswerken.

Op basis van genoemd besluit zal samen met de toekomstige gebruikers van het multifunctionele wijkcentrum het definitief ontwerp worden uitgewerkt, een bouwvergunning worden aangevraagd en het project worden aanbesteed en gegund.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie