Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP-statenlid in beroep tegen voorwaardelijke straf

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SP

SP-statenlid in beroep tegen voorwaardelijke straf

Geen boete, wel voorwaardelijke straf

SP-statenlid in beroep tegen drie maanden voorwaardelijk voor openbaar maken verkoopdocumenten busbedrijf

Geen boete, wel een voorwaardelijke gevangenisstraf. Dat vonnis heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag uitgesproken wegens het openbaar maken door SP-statenlid René Roovers van 'geheime' stukken over de verkoop van het Brabantse busbedrijf BBA aan de Franse multinational Vivendi.

De door de officier van justitie geëiste boete van 5000 euro werd door de rechter niet toegekend, om 'Roovers niet persoonlijk te treffen'. De vordering tot voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden wees hij wel toe.

Roovers beschouwt de rechterlijke uitspraak als een stap in de goede richting maar neemt er zeker geen genoegen mee. Hij gaat tegen het vonnis in hoger beroep, omdat hij vindt dat hij in het geheel niet veroordeeld hoort te worden:
'Ik heb gedaan wat ik als volksvertegenwoordiger moest doen: het belang van buspassagiers en buschauffeurs laten prevaleren boven politieke spelletjes van Gedeputeerde Staten. De steun van vakbond en ondernemingsraad vind ik hartverwarmend evenals de duizenden protesten van passagiers tegen de verkoop van de BBA. Vrijspraak in hoger beroep is ook voor ander volksvertegenwoordigers van belang, willen zij en ik ons werk ook in de toekomst naar eer en geweten kunnen blijven doen.'


---
Meer informatie:
René Roovers, telefoon 0162-319098 of 06-22607308


05 mrt 02 15:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie