Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Middenweg krijgt tijdelijke extra halte lijn 17 Den Haag

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-05: Middenweg krijgt tijdelijke extra halte lijn 17

Vanaf heden heeft Lijn 17 op de Middenweg tussen de Warschaustraat/Osloweg en Laan van Wateringse Veld een tijdelijke halte gekregen. Het is op verzoek van vele bewoners uit de wijk. Want de loopafstanden naar de meest dichtbijgelegen halte van deze tramlijn waren voor deze groep te groot.

Er is -vanuit Rijswijk bezien- een te grote afstand tussen de op één na laatste halte en de laatste halte. Deze afstand van ruim een kilometer is met de aanleg van deze halte nu gehalveerd. De extra halte waarbij nog fietsenstallingen komen, ligt ter hoogte van het politiebureau aan de Middenweg en vlakbij het Parijsplein.

Tijdelijk
Het is tijdelijk omdat als de nieuwe Agglolijn 9 gaat rijden de halte verplaatst wordt naar de andere kant van de kruising van de Laan van Wateringse Veld. Zowel Lijn 9 als 17 kunnen er dan stoppen.

Omdat de tijdelijke halte er ruim anderhalf jaar ligt, is gekozen voor een sobere uitvoering. Wel ligt het op de plek waar de bewoners om hebben gevraagd.

Plezier
De gemeente Den Haag erkent het belang van de bewoners en heeft daarom aangedrongen op een zo snel mogelijke aanleg ervan. HTM heeft vervolgens gezorgd voor de realisering en inpassing ervan in het routeschema. Volgens wethouder Bruins (Verkeer) gaat het zo in feite om een kleine organisatorische moeite voor een groot plezier van de reizigers.

5 maart 2002

last update: 5 maart 2002 ;pag.: 11545; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie