Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderhandelingen bouw-CAO hervat, acties gaan door

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BOUW

Onderhandelingen bouw-CAO hervat, acties gaan door

De bonden zijn bereid de onderhandelingen over de bouw-CAO op 6 maart te hervatten. De werkgevers hebben hun blokkade om over andere onderwerpen dan de reisurenregeling te praten van tafel gehaald. Werkgevers hebben vandaag schriftelijk laten weten te willen onderhandelen op de eerder afgesproken wijze. Dat betekent dat over alle voorstellen gesproken kan worden, waarbij wordt begonnen met cluster 2. Dit cluster bevat onder andere de onderwerpen arbeidsomstandigheden, bovenwettelijke uitkeringen,loonbetaling bij ziekte en de reisurenregeling.

De bonden gaan intussen onverkort door met hun acties om tot een goede CAO te komen. Aanstaande maandag monden deze acties uit in zes grote regionale bijeenkomsten. Deze gaan onder alle omstandigheden door. Gezien de reacties van de werknemers tijdens de acties van de afgelopen dagen verwachten de bonden een grote opkomst.

De bijeenkomsten vinden allemaal plaats op maandag 11 maart om 13.00 uur in de volgende plaatsen:

- Heerenveen, Sportcentrum Thialf, P. Mulierlaan 1.
- Arnhem, Rijnhal, Olympus 1.

- Weert, Poort van Limburg, Bassin 5.

- Roosendaal, Leysdream, Commandobaan 10.

- Schiedam, Margriethal, Nieuwe Damlaan 5 (A20, afslag 10).
- Amsterdam-Noord, Docklandshal NDSM-werf, TT Neveritaweg 15. Tijdens de bijeenkomsten zal het woord worden gevoerd door onderhandelaars en actiecoördinatoren van de drie actievoerende bonden FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en Het Zwarte Corps (HZC).

Voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie