Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beleid Zuiderpark nader uitgewerkt

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-03-08: Beleid Zuiderpark nader uitgewerkt

Den Haag, 5 maart 2002
BELEID ZUIDERPARK NADER UITGEWERKT

Wethouder Wilbert Stolte heeft in het college van Burgemeester en Wethouders voorgesteld om het beleid ten aanzien van het Zuiderpark nader uit te werken. Het aantal horecagelegenheden in het Zuiderpark mag niet verder worden uitgebreid, uitgezonderd een nog te bouwen pannenkoekenhuis. Tussen evenementen moet minimaal een periode van drie weken zitten. Barbecuen mag alleen aan de randen van de speelweiden en ook moet daarbij rekening worden gehouden met enkele gebruiksregels.

Sinds de herinrichting wordt het Zuiderpark zeer intensief gebruikt. Om de verschillende gebruiksfuncties goed naast elkaar te laten functioneren, zonder dat de natuurlijke kwaliteit van het park hieronder lijdt, moet het beleid voor het park verder worden uitgewerkt.
Horeca
Voorstel is om het aantal horecagelegenheden niet verder uit te breiden, uitgezonderd een nog te bouwen pannenkoekenhuis. Zo behoudt het Zuiderpark haar open en natuurlijk karakter.

Evenementen
In het Zuiderpark worden jaarlijks een aantal grote en middelgrote evenementen gehouden. Om de grasmat van de speelweiden de tijd te geven te herstellen van dit intensieve gebruik, stelt het college voor om tussen evenementen een minimale periode van drie weken aan te houden. Met het instellen van deze termijn komen géén evenementen te vervallen.

Barbecuen
In het Zuiderpark zijn twee barbecueplaatsen aangelegd. Bij mooi weer is dit onvoldoende voor het grote aantal mensen dat in het Zuiderpark wil barbecuen. Daarnaast zorgt het barbecuen voor veel vervuiling. Voorstel is daarom barbecuen bij voorkeur te laten plaatsvinden aan de randen van de speelweiden, met inachtneming van enkele gebruiksregels.

GEBRUIKSREGELS BARBECUEN ZUIDERPARK

De voorgestelde gebruiksregels voor barbecuen in het Zuiderpark zijn:
* barbecuen is toegestaan binnen aangegeven gebieden;
* afval moet in de vuilcontainers worden gedeponeerd;
* hete kolen mogen niet op het gras of in de vuilcontainers worden geworpen;

* het barbecuetoestel moet op een stabiele ondergrond staan;
* mensen die barbecuen moeten voldoende afstand van spelende mensen en bomen en struiken houden;

* bij het aanmaken mogen geen vluchtige stoffen worden gebruikt;
* aanwijzingen van brandweer, politie en van gemeenteambtenaren moeten worden opgevolgd;

* bij langdurige droogte is barbecuen verboden.
last update: 8 maart 2002 ;pag.: 11665; auteur: 39;cat.: 17

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie