Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reïntegratiebranche krijgt eigen keurmerk

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WISSENRAET EN VAN SPAENDONCK

Reïntegratiebranche krijgt eigen keurmerk

PersberichtReïntegratiebranche krijgt eigen keurmerk

De reïntegratiebranche heeft per 6 maart 2002 een eigen keurmerk. Het keurmerk is de standaard voor kwaliteit van reïntegratiebedrijven en leidt tot een transparantere reïntegratiemarkt. Borea, Brancheorganisatie Reïntegratiebedrijven, nam vorig jaar het initiatief tot de ontwikkeling van een keurmerk. Onder meer het standpunt van de overheid ten opzichte van de reïntegratiebranche gaf daartoe aanleiding.

De overheid besloot enkele jaren geleden de reïntegratietaken uit te besteden aan de private sector. Daarbij werd transparantie van de reïntegratiemarkt als voorwaarde gesteld. Opdrachtgevers hechten belang aan een keurmerk omdat zij daarmee een betere afweging kunnen maken bij de keuze voor een reïntegratiebedrijf. Datzelfde geldt voor de cliënten die keuzevrijheid of een persoonsgebonden reïntegratiebudget hebben. De reïntegratiebedrijven zelf verwachten dat een keurmerk een stimulans is voor permanente verbetering van de dienstverlening.

Het keurmerk bestaat uit dertien prestatie-indicatoren die onder meer betrekking hebben op doorlooptijden binnen het reïntegratietraject, plaatsing en uitval en interne kwaliteitsverbetering. Enkele van de indicatoren bevatten eisen ten aanzien van de privacy van cliënten, klachtenbehandeling en het uitvoeren van tevredenheidsonderzoeken onder cliënten, opdrachtgevers en werkgevers. Op basis van door de reïntegratiebedrijven aangeleverde gegevens en periodiek uit te voeren audits wordt beoordeeld of een reïntegratiebedrijf al of niet aan de eisen voor het keurmerk voldoet. De audits worden uitgevoerd door onafhankelijke instellingen.

De gegevens die reïntegratiebedrijven in verband met het keurmerk aanleveren worden tevens gebruikt voor een interne benchmark Reïntegratiebedrijven die het keurmerk hebben aangevraagd ontvangen een overzicht van hun eigen resultaten dat zij kunnen vergelijken met de gemiddelde resultaten van de dragers van het keurmerk. Hiermee beoogt Borea een bijdrage te leveren aan de transparantie van de branche.

Met ingang van 2004 zijn alle Borea-leden verplicht het keurmerk te dragen. Borea verwacht eind 2002 het keurmerk aan de eerste reïntegratiebedrijven uit te reiken.

Voor meer informatie over het keurmerk kunt u bellen met de heer G.L. Roubos, manager Borea, op telefoonnummer 030 284 45 45 / 06 53 86 45 92.
De handleiding voor het keurmerk kan bij Borea (bij voorkeur per e-mail: (info@borea.nl)) worden opgevraagd.


06 mrt 02 19:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie