Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 06-03-2002

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-03-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.10 u) Woensdag, 6 maart 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; gestoken
Vanmorgen, woensdagmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur kreeg de politie een melding dat op een perron van het NS-station in Heerlen iemand met een mes was gestoken. De politie die snel terplaatse ging trof er een 27-jarige man uit Heerlen aan die, vermoedelijk met een mes, in de borst was gestoken. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Daar leek dat het wel meeviel, echter dat toch mogelijk een stukje van een long was geraakt. Het slachtoffer werd voor nader medisch onderzoek in het ziekenhuis opgenomen. De politie heeft bij het NS-station een 31-jarige man uit Sittard aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak (het tweetal heeft om nog onbekende reden ruzie gekregen) en de precieze toedracht van het gebeurde.

Heerlen; bekeurd
De politie heeft afgelopen dinsdagavond bij een verkeerscontrole op de Parallelweg in Heerlen totaal 11 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig-)papieren.

Heerlen; inbraak
Afgelopen dinsdagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Bunderhof in Heerlen. Inbrekers zijn afgelopen dinsdagmiddag via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben ondermeer enkele computers/lap-top, een telefoontoestel, een televisietoestel, een radio, een dvd-speler en een fototoestel gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; coniferenbrand
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Clercstraat in Brunssum. Bleken in de tuin van een woning aldaar een aantal coniferen in brand te staan. Buren waren al begonnen de coniferenbrand te blussen waardoor de schade beperkt bleef tot een achttal verbrande coniferen. De Brunssumse politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de coniferenbrand en is daarbij op zoek naar getuigen / mensen die mogelijk vannacht iets hebben gezien of gehoord.

Brunssum; ingebroken
Afgelopen dinsdagmiddag werden inbraken ontdekt in een tweetal woningen in Brunssum. Bij een inbraak in een woning (inbrekers via de achterzijde de woning binnengedrongen) aan de Eglantier hebben inbrekers vermoedelijk (moet nog allemaal precies worden nagekeken) een tv-toestel en een videorecorder gestolen. Bij een inbraak (eveneens via de achterzijde) in een bedrijfspand aan de Dorpstraat maakten de inbrekers een stereo-installatie, een tv-toestel, een koffiezet-apparaat en een computer buit. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; hennepkwekerijen
De politie heeft bij controles afgelopen dinsdag in een aantal woningen in Hoensbroek, hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Daarbij gaat het om een woning aan het Plein Luxemburg (totaal ongeveer 410 hennepplanten), een woning aan de Bongaardstraat (totaal 129 hennepplanten) en in twee woningen aan de Pater Vaessenstraat (in een woning totaal 280 hennepplanten en in de andere woning 235 hennepplanten). Totaal werden bij de controles 1.054 hennepplanten (met een geschatte totale straat/opbrengstwaarde van ruim Euro 45.000,-) inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat in die panden hennep werd gekweekt, ging dinsdag dan ook controleren. In enkele woningen kreeg de politie aanwijzingen dat met de electriciteitsmeter was geknoeid, waarop de politie Essent inschakelde. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners.

Hoensbroek; inbreker overlopen
Bewoners van een woning aan de Weijenbergstraat in Hoensbroek ontdekten afgelopen dinsdagavond, omstreeks 20.45 uur een inbreker in de woning. Die maakte zich, vermoedelijk omdat hij zich betrapt wist, meteen uit de voeten en verliet via een raam de woning. De inbreker heeft geen buit gemaakt / niets gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Landgraaf; gesignaleerd
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Aartshertogenstraat in Landgraaf van een 35-jarige automobilist (zonder vaste woon/verblijfplaats), bleek dat man geen rijbewijs heeft. Daarnaast bleek de man ook een dolkmes bij zich te hebben. Het dolkmes werd inbeslaggenomen en de politie maakt wegens het besturen van een auto, zonder in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs, alsmede terzake overtreding van de Wet wapens en munitie proces-verbaal tegen de verdachte op. Een mede-inzittende 29-jarige vrouw uit Herzogenrath (D) werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bleek dat de Duitse vrouw gesignaleerd stond voor een hechtenis van 9 dagen die zij nog moet ondergaan. De vrouw werd in afwachting van het ondergaan van de hechtenis in het politiebureau ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie