Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitslagenavond in stadskantoor Alphen aan den Rijn

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alphen aan den Rijn


Burgemeester Schoof: "Stemmen, een kleine moeite, grote gevolgen!"

Met de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 6 maart in het vooruitzicht wil ik alle kiesgerechtigde inwoners oproepen om die dag gebruik te maken van hun stemrecht In elke wijk zijn voldoende, goed bereikbare, stembureaus die dit jaar ook nog eens extra lang open zijn (van 07.30 21.00 uur). En daar hoeft U alleen maar met een druk op de knop uw voorkeur kenbaar te maken.

Stemmen is een democratisch recht dat ons niet voor niets gegeven is. Sterker nog, er is lang voor gevochten om dit recht te krijgen. Niet stemmen betekent; niet meedenken over het gemeentebestuur. Wel stemmen heeft tot gevolg dat u invloed uitoefent op de samenstelling van de gemeenteraad. En dat maakt verschil. De gemeenteraad heeft invloed op uw mogelijkheden om in Alphen aan den Rijn te wonen, te werken, te sporten, cultuur te beleven, kortom op uw mogelijkheden om hier te leven. En de gemeenteraad doet er ook toe, de afgelopen periode heeft bewezen dat er iets met uw stem gebeurt. Het vier jaar geleden door u gekozen bestuur heeft vrijwel alle punten uit het beleidsprogramma gerealiseerd. Ik noem de verbetering van de veiligheid, de betere bereikbaarheid door de aanleg van Rijksweg 11, de burgerraadpleging over en de verdeling van tien miljoen gulden, meer ruimte voor bedrijven en daardoor meer werkgelegenheid, een centrale huisartsenpost, extra openingstijden van het Stadskantoor, eindejaarsuitkeringen, het woonlastenfonds en nog veel meer.

En om al vast kennis te maken met de door u gekozen volksvertegenwoordigers nodig ik u uit om op woensdag 6 maart vanaf 21.00 uur naar het Stadskantoor te komen en, samen met alle aanwezigen vol spanning te wachten op de stemuitslagen. Drie televisietoestellen, een drankje en een hapje staan voor U klaar. U bent van harte welkom!

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 12 februari 2002 laatste wijziging

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie