Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akzo Nobel kondigt uitbreiding poedercoatings in Italië aan

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Akzo Nobel
Zoek soortgelijke berichten

Akzo Nobel

Akzo Nobel kondigt uitbreiding poedercoatings in Italië aan

Arnhem, 6 maart 2002 Akzo Nobel Coatings investeert EUR 12 miljoen in de poedercoatingsinstallaties in Cernobbio (Italië). Het is de start van een uitbreidingsplan dat de productiecapaciteit van poedercoatings op deze locatie verdubbelt.

Italië is de grootste poederproducent in Europa en, na de Verenigde Staten, de op één na grootste ter wereld, zegt Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings. Poedercoating is in de jaren zestig in Italië geïntroduceerd en is nu de nummer één eindafwerking in een aanzienlijke hoeveelheid marktsectoren. Na voltooiing van dit uitbreidingsplan zal de fabriek in Cernobbio zijn uitgegroeid tot s werelds grootste eenheid voor de productie van thermohardende poedercoatings. Deze investering is een belangrijke stap en zal onze positie als wereld-marktleider in poedercoatings verder versterken.

Bill McPherson, General Manager van Akzo Nobels business unit Powder Coatings: Naast onze bestaande locatie hebben we 22.000 vierkante meter grond aangekocht. Dit zorgt voor de ruimte die hard nodig is om de productie uit te breiden. Daarnaast hebben we flink geïnvesteerd in onze tweede poedercoatingsinstallatie in Argenta (Italië). Ook deze heeft de productiecapaciteit de afgelopen twee jaar verdubbeld."

Gabriele Camorani, General Manager van Akzo Nobels poedercoatings-activiteiten in Italië, legt uit: Vanuit geografisch oogpunt gezien, is Italië van oudsher de voornaamste leverancier van poedercoatings aan Oost-Europa en is Akzo Nobel één van de toonaangevende exporteurs naar deze landen. Deze investering helpt ons te reageren op de sterk toenemende vraag. Het verhoogt ook onze reactiesnelheid, wat cruciaal is voor de klanten in onze belangrijkste markten, zoals bouwmetaal, huishoudelijke apparatuur en metalen meubels.

Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken en chemische producten. Over 2001 bedroeg de geconsolideerde omzet EUR 14 miljard. De onderneming telt ongeveer 66.000 medewerkers in 80 landen. De financiële resultaten over het 1e kwartaal worden op 23 april 2002 bekendgemaakt.

Akzo Nobel fabriceert deze coatings in een 20-tal bedrijven verspreid over de wereld. De activiteiten gebruiken mondiaal het merk Interpon Powder Coatings. Onder de merknaam Interpon® vindt afzet plaats aan de sectoren bouwmetaal, auto-onderdelen en huishoudelijke apparaten, alsmede aan een scala industriële marktsectoren, waaronder metalen meubels en IT-apparatuur de belangrijkste plaats innemen. Het merk Resicoat® wordt afgezet op de zogenaamde functionele markt. Daaronder valt naast corrosiebescherming voor pijpleidingen, afsluiters/appendages en wapeningsstaal ook elektrische isolering voor onderdelen van uiteenlopende aard.

Internet:www.interpon.com; www.resicoat.com
Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie