Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NVJ onderhandelt over cao huis-aan-huisbladen

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Vereniging van journalisten
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Vereniging van journalisten

Onderhandelingen CAO Huis-aan-huis van start

Deze maand beginnen de onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor huis-aan-huisbladjournalisten. Het sectiebestuur stelt een kort en krachtig pakket voor. Naast de 4% structurele loonsverhoging vraagt de NVJ 0,5%. Deze moet worden ingezet om de achterstand die huis-aan-huisbladjournalisten hebben ten opzichte van andere journalistieke sectoren niet verder te laten oplopen. Een ander voorstel is het aanpassen van het loongebouw en functie-indeling. De systematiek moet inzichtelijker worden gemaakt en het perspectief van journalisten moet worden verbeterd. De NVJ stelt voor het aantal functiefamilies te handhaven maar het aantal salarisschalen van 5 naar 6 te brengen.
Een datum voor het eerste overleg is nog niet bekend. NVJ-secretaris Yvonne Dankfort vindt de houding van de kant van de werkgevers stroef. "We zijn al anderhalve maand bezig een datum vast te stellen." Een andere kwestie is dat de Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) van de huidige CAO door werkgevers nog steeds niet is aangevraagd. "Dat is tegen de afspraak en is heel slecht, ook voor de werkgevers. Steeds meer kleine drukkerijen beginnen een uitgeverij, waar medewerkers zonder CAO werken. Die bedrijfjes concurreren sterk met lage prijzen. Een AVV zou juist de concurrentie onder werkgevers kunnen oplossen."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie