Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dag van de lokale democratie in Enschede

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

6 maart `Dag van de Lokale Democratie'

Enschede, 1 maart 2002
Woensdag 6 maart 2002 wordt ook in Enschede de `dag van de lokale democratie'. Na het sluiten van de stembureau's - dit jaar voor het eerst om 21.00 uur - wordt duidelijk hoe de 39 zetels in de gemeenteraad van Enschede zullen worden verdeeld over de elf deelnemende partijen. Een spannend moment. Komt er een einde aan de dalende trend bij de opkomstpercentages? Welke partijen halen de beste uitgangspositie voor de college-onderhandelingen? En zal er in Enschede iets te merken zijn van het `Leefbaar Nederland'-effect? Na negen uur zullen de antwoorden op deze vragen geformuleerd kunnen worden. De gemeente wil dat graag samen doen met (aspirant-)raadsleden, bestuurders, pers en geïnteresseerde burgers.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf 20.30 uur op de uitslagenavond van de gemeente Enschede in de Burgerzaal van het stadhuis. Aanwezigen kunnen rechtstreeks kennisnemen van de binnenkomende uitslagen. Ook worden op de uitslagenavond de resultaten bekendgemaakt van exit polls, die door I&O Research bij een aantal representatieve stembureau's worden gehouden. Deze enquêtes geven inzicht in onder meer de samenstelling van het kiezerscorps; in de kiezerstrouw en in hoeverre landelijke of lokale issues de keuze hebben beïnvloed. Tevens wordt de mening van de kiezers over enkele lokale issues gevraagd en wordt gevraagd naar de bekendheid van lokale politici. De resultaten van de exit polls kunnen interessante invalshoeken opleveren om samen met de aanwezige politici de resultaten te analyseren.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie