Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 06-03-2002

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT- Dinsdagavond 5 maart om 22.00 uur hield de politie een 22-jarige man uit Utrecht aan wegens het rijden zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance op de Marshallaan zag de politie een personenauto met mistverlichting van achteren naderen. De politie gaf de man een stopteken en vroeg naar het rijbewijs. Deze kon de man echter niet geven. Na controle bleek dat de man nooit een rijbewijs had gehaald, maar enkel in het bezit is van een bromfietscertificaat. Hierop is de man aangehouden en gehoord op het bureau. Hier bleek dat hij in het verleden valse aangifte had gedaan van vermissing van zijn rijbewijs.

Inbreker auto op heterdaad aangehouden

UTRECHT- In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 maart werd een 38-jarige man uit Utrecht op heterdaad betrapt toen hij inbrak in een auto in de parkeergarage aan de Croeselaan.

Twee getuigen zagen rond 00.40 uur dat de man in een auto aan het inbreken was. Toen de man inmiddels in de auto zat, hielden de getuigen hem aan en waarschuwden de politie. De politie heeft de verdachte overgenomen en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten op het bureau.

Aanhouding dronken winkeldieven

UTRECHT- Dinsdagavond 5 maart heeft de politie twee mannen en een vrouw uit Utrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 18.05 uur wilden een 38-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden dronken, de kassa passeren met een krat bier. Hierop werden zij door de caissière teruggeroepen. Het tweetal uitte verschillende bedreigingen richting deze cassiere en omstanders. Ondertussen kwam een 48-jarige man binnen, ook dronken en hij mengde zich in het conflict. Het drietal besloot het krat bier achter te laten en er vandoor te gaan in een auto. De bedrijfsleider waarschuwde de politie, die de verdachten later op de Oude Pijlsweerdstraat heeft aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Gewapende overval

UTRECHT In de nacht van 4 op 5 maart vond bij een horecagelegenheid een gewapende overval plaats waarbij twee verdachten werden aangehouden.

Omstreeks 00.35 uur kwam een onbekende man de horecagelegenheid binnen. Onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen werd de eigenaar gedwongen geld af te geven. Op het moment dat de eigenaar dit niet wilde ontstond er een worsteling waarbij de verdachte uiteindelijk de zaak uit vluchtte. Eenmaal buiten bleek een tweede verdachte te staan. De beide mannen renden weg in de richting van Flamingostraat.

De inmiddels gewaarschuwde politie begon een zoekactie en wist op aangeven van getuigen, de verdachten te lokaliseren in de struiken van de begraafplaats aan de Gansstraat. Met gebruikmaking van politiehonden gaven de twee mannen zich over en kwamen uit de bossages. Het betrof een 19-jarige man uit Maarssen en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie