Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regeling parkeerplaatsen 'Den Grooten Heer' Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


---
|
Regeling parkeerplaatsen 'Den Grooten Heer'

Regeling parkeerplaatsen 'Den Grooten Heer'

Het college van B&W heeft op voorstel van wethouder Ton Hooijmaijers (Bouwen, Wonen en Economie Binnenstad) de Coöperatieve Vereniging (C.V.) van het appartementencomplex 'Den Grooten Heer' een finaal aanbod gedaan met een oplossing voor de zestien te veel aangelegde parkeerplaatsen.
In het complex zijn in 1995/1996 zestien parkeerplaatsen meer gerealiseerd dan de 34 die volgens de verleende bouwvergunning zijn toegestaan. Voor deze parkeerplaatsen is dan ook geen bouwvergunning verleend. Al in 1996 heeft het college de overtreders met bestuurswang aangezegd de zestien parkeerplaatsen te verwijderen. Ook de Raad van State heeft in 1998 in hoger beroep de bestuursdwangaanschrijving in stand gelaten. Het college is vervolgens bereid geweest de bestuursdwang op te schorten om de kwestie nog eens in het licht van de nota Verkeer en Parkeren Binnenstad te bezien. In het overlegproces was het uitgangspunt dat de zestien te veel gerealiseerde parkeerplaatsen ter beschikking van omwonenden moeten worden gesteld. Wethouder Hooijmaijers heeft het volgende aanbod gedaan:
* De zestien parkeerplaatsen worden op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur om niet aan de gemeente beschikbaar gesteld.
* De C.V. verplicht zich per parkeerplaats ¤ 363.024,17 aan de gemeente te betalen.

* Alle houders van een parkeervergunning zullen die op 1 juli 2002 inleveren, terwijl maximaal zestien personen van diegenen die daarvoor op de wachtlijst staan hun aanvraag op 1 juli 2002 zullen moeten intrekken.

* De C.V. ziet af van iedere aanspraak die direct of indirect verband houdt met de problematiek van de parkeerplaatsen in het appartementencomplex 'Den Grooten Heer'.

* De overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar of eindigt op het moment dat de zestien plaatsen door een succesvol verloop van de onderlinge procedures zijn opgeheven.

De C.V. heeft tot 15 mei de tijd om in te stemmen met het voorstel. Als het aanbod niet wordt geaccepteerd herneemt de gemeente haar rechten uit de aanzegging bestuursdwang.

Marleen Nieuwenhuis

^


-

© gemeente Amsterdam - 6-03-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie