Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fortis Bank en Aigis richten Consensys B.V. op

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Euronext deelt mee - 06/03/2002

Fortis Bank en Aigis richten Consensys B.V. op

Fortis Bank en Aigis richten Consensys B.V. op Fortis Bank en Aigis hebben de bestaande samenwerking bekrachtigd met de oprichting van Consensys B.V. Deze nieuwe organisatie richt zich op de verkoop van het gelijknamige, op Internet gebaseerde pakket voor persoonlijke en collectieve arbeidsvoorwaarden (personal & employee benefits) aan middelgrote en grote ondernemingen. Het Consensys-pakket is door Fortis Bank en Aigis gezamenlijk ontwikkeld en vorig jaar op de markt geïntroduceerd. De aandeelhouders van Consensys B.V. zijn Aigis voor 49% en Fortis Bank en AMEV Levensverzekeringen tezamen voor 51%.

Vanmorgen tekenden Twijnstra Gudde Management Consultants (met zon 700 medewerkers) en Consensys een samenwerkingovereenkomst. Consensys biedt ondernemingen mogelijkheden voor het optimaliseren, flexibiliseren en communiceren van arbeidsvoorwaarden via Internet.

Vandaag de dag vragen werknemers om flexibele arbeidsvoorwaarden en individuele keuzemogelijkheden. Een goed arbeids-voorwaardenbeleid kan cruciaal zijn bij het aantrekken en behouden van gemotiveerde werknemers. Consensys biedt ondernemingen een infrastructuur waarmee zij op eenvoudige en efficiënte wijze kunnen inspelen op deze ontwikkelingen. Met Consensys hebben werknemers vanaf iedere willekeurige plek via Internet toegang tot hun individuele site, waar zij direct inzage krijgen in hun arbeidsvoorwaarden. Ook kunnen zij hier het gehele aanbod van arbeidsvoorwaarden van hun werkgever bekijken, verschillende keuzemogelijkheden berekenen en eventuele veranderingen direct via de site effectueren. Consensys biedt ondernemingen tevens mogelijkheden om de bestaande arbeidsvoorwaarden te verbeteren en/of uit te breiden met bijvoorbeeld een fietsenplan, een PC-privépakket, kinderopvang, kortingen op hypotheken, een ziektekostenverzekering of een optieregeling. Daarnaast is het mogelijk een systeem van uitruil van arbeidsvoorwaarden te realiseren. Hierbij kan gedacht worden aan het ruilen van vrije dagen voor een PC of het inwisselen van gespaarde uren voor een hoger pensioen. Consensys biedt ondernemingen ook een geïntegreerde oplossing om het gehele traject tussen ziekteverzuimpreventie en reïntegratie van arbeidsongeschikten gericht te kunnen sturen. Deze omvat naast adviezen en verzekeringen, ook mogelijkheden voor het opstellen van protocollen met betrokken partijen zoals arbodiensten, verzekeraars en reïntegratiebureaus. De toegang tot de Internetsite is beveiligd met een toegangscode (vermeld op de persoonlijke Consensys Card) en een wachtwoord. De Consensys Card biedt ook aantrekkelijke kortingen op diensten en producten van diverse bedrijven. Onlangs hebben Fortis Bank en Aigis ook een overeenkomst gesloten met UCC Groep te Nieuwegein, dienstverlener op het gebied informatie- en communicatietechnologie. UCC Groep gaat Consensys aanbieden aan haar 450 medewerkers.

Bron: Fortis
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie