Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwaliteitsmeetinstrument voor Midden Brabant

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Federatie van Ouderverenigingen

Regionaal nieuws: Brabant

6 maart 2002

Regionaal nieuws

Brabant

In Midden Brabant is een eigen kwaliteitsmeetinstrument ontwikkeld. Concreet krijgen zorgvragers die in het traject van vraagverduidelijking tot zorgrealisatie zitten op drie momenten in het traject een korte vragenlijst (9 vragen) toegestuurd. Deze gegevens worden eenmaal per jaar verwerkt en in RBG verband teruggekoppeld. Dat betekent dat resultaten (anoniem) openbaar zijn. Deze kunnen dienen als verbeterpunten in de regio en geven de RFvO materiaal voor belangenbehartiging.

West Brabant is bezig met het ontwikkelen van een facilitair zorgbedrijf voor PGB-houders. In deze regio zijn geen alternatieven om buiten het eigen netwerk en de traditionele zorgaanbieders zorg/ondersteuning in te kopen. Omdat PGB-houders dit als een leemte ervaren is dit idee ontwikkeld in samenwerking met de Hogeschool Brabant en later met het zorgkantoor. De bedoeling is dat zorgvragers met een PGB zorg en ondersteuning kunnen inkopen. Daarnaast kan dit facilitair bedrijf ook informatie geven en ondersteunen bij de administratieve verwerking.

Verder werkt de RFvO in regionaal verband mee aan het project Volwaardig Burgerschap. Hierbij wordt in samenwerking met de locale overheden (gemeenten) actief een proces op gang gebracht, waarbij mensen met een handicap welkom zijn in de samenleving. Voor West Brabant is dit een mogelijkheid om te werken aan het verkleinen van de wachtlijst.

Het Educatie Netwerk Tilburg heeft sinds maart 2000 een uitgebreid cursusaanbod ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke handicap. Op 21 maart is er een provinciale bijeenkomst voor heel Brabant om kennis te delen: Leer je wat, dan kun je wat!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie