Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 06-03-2002

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-03-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.30 uur

Vernielers aangehouden

BITLHOVEN- Op dinsdagavond werden drie mannen aangehouden nadat ze een auto hadden vernield.

Een getuige zag dat de mannen omstreeks 21.45 uur een auto aan het vernielen waren die stond geparkeerd aan de Koekoeklaan. Hij zag dat de mannen tegen de autoruiten sloegen en de spiegels eraf trapten en vervolgens hard wegrenden. De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar de daders. In de omgeving zagen agenten een van de mannen, 17-jaar uit Bilthoven, rennen. De agenten sommeerden hem te stoppen. Hij luisterde echter niet en bleef door rennen. Een portier van de politieauto werd geopend en de 17-jarige man liep hier vervolgens tegenop en viel en kon worden aangehouden.

In de omgeving werden een 18-jarige man en een 20-jarige man aangetroffen, eveneens uit Bilthoven, die ook voldeden aan het opgegeven signalement. De drie mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Van de auto werden nagenoeg alle ruiten vernield.

Automobilist met zwaard aangetroffen

BILTHOVEN- Op dinsdagavond werd een 17-jarige automobilist uit Bilthoven aangehouden omdat hij met een zwaard in zijn auto rondreed. Agenten controleerden omstreeks 20.10 uur de jongen op het Zonneplein.

Agenten zagen dat in de auto van de 17-jarige man,een persoon zat waarvan bekend was dat hij nog voor een ander feit moest worden aangehouden. Bij het zien van de politie nam hij direct de benen en werd in de omgeving niet meer aangetroffen. De 17-jarige automobilist, welke overigens achteraf gezien zijn foutieve gegevens had doorgeven, kon vervolgens doorrijden. In de omgeving werd ondertussen uitgekeken naar de gevluchte man.

In omgeving zagen de agenten de 17-jarige man weer rijden. Omdat de agenten het niet vertrouwden en het vermoeden was dat de gevluchte man mogelijk in de kofferbak van de auto zat werd hij weer gecontroleerd en vervolgens werd ook in de kofferbak gekeken. Hier werd een zwaard aangetroffen. De man werd direct aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij zijn bij de eerste controle foute gegevens had opgegeven en 17-jaar was en uiteraard niet in het bezit van een rijbewijs was. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. De auto bleef achter op het bureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie