Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verordening vertrouwenscommissie Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Groningen

Groningen, 6 maart 2002 Persbericht nr. 34

Verordening vertrouwenscommissie herbenoeming Commissaris van de Koningin

Het College van Gedeputeerde Staten heeft een concept Verordening Vertrouwenscommissie herbenoeming Commissaris van de Koningin opgesteld.
Deze Verordening wordt voorgelegd aan Provinciale Staten ter vaststelling hiervan, waarmee de instelling van een vertrouwenscommissie eveneens is vastgelegd. Deze heeft tot taak een aanbeveling van Provinciale Staten aan de Kroon voor te bereiden inzake de herbenoeming van de heer J.G.M. Alders.

De verordening beschrijft de procedure om te komen tot de aanbeveling aan de Kroon alsmede de regels met betrekking tot de taak, samenstelling, werkwijze en geheimhouding van de vertrouwenscommissie

Sinds 1994 is in de Provinciewet vastgelegd dat de benoeming van Commissarissen van de Koningin is gebonden aan een termijn van zes jaar. Per 1 september 2002 is de herbenoeming van de heer J.G.M. Alders aan de orde.
Uiterlijk 1 juli 2002 dient de procedure te zijn afgerond.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Marga Bertens, afdeling Bestuurscontacten, tel. 050-3164765

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie