Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adriaanse wordt eerste raadsgriffier van Goes

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Goes
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Goes

Persbericht

De heer J. Adriaanse wordt eerste raadsgriffier van Goes

De heer J. Adriaanse, stafmedewerker bij de gemeente Goes wordt de eerste raadsgriffier van Goes. De commissie, die de invoering van de wet dualisering in Goes voorbereidt, heeft er voor gekozen zo snel mogelijk tot de benoeming van een griffier over te gaan. De commissie, waarin alle gemeenteraadsfracties zijn vertegenwoordigd, kiest voor een groeimodel. Beginnen met een parttime functie, die naar behoefte kan worden uitgebouwd. Ook ging de voorkeur uit naar iemand uit de eigen gelederen, die goed op de hoogte is van het reilen en zeilen in de gemeente Goes.

Op 7 maart 2002 treedt de wet dualisering gemeentebestuur in werking. Deze wet beoogt onder meer een andere verhouding tussen gemeenteraad en college van burgemeester en wethouder. Het college van burgemeester en wethouders bestuurt en de raad stelt kaders en controleert. Eén van de nieuwe ontwikkelingen is de verplichte benoeming van een griffier door de raad. De griffier wordt de raadgever en ondersteuner van de raad en neemt deze taak over van de gemeentesecretaris. De griffier valt rechtstreeks onder de gemeenteraad. De wet stelt de benoeming verplicht per 1 maart 2003. Op de agenda voor de raadsvergadering van 14 maart 2002, waarin de nieuwe raad wordt geïnstalleerd staat dan ook het voorstel om de heer Adriaanse te benoemen tot de eerste griffier van de gemeente Goes.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie