Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 06-03-2002

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 6-03-2002
Politieberichten van 6/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Beetgumermolen: overval
Dinsdag omstreeks 20.00 uur vond een overval plaats op een 79-jarige inwoner van Beetgumermolen. De man verkocht vanuit zijn woning aan de J.H. van Aismawei af en toe bier, sigaretten en ijs. Op een gegeven moment belde een jongeman, leeftijd 13/15 jaar, bij de woning aan. Deze jongeman was in gezelschap van een oudere man met een donkere huidskleur. De beide mannen bestelden bier. Toen er door de oudere man zou worden afgerekend, pakte hij plotseling de aangever bij de keel. Met de andere hand nam hij sigaretten en geld van de plank en stopte dit in een tas, die door de jongen werd open gehouden. Hierna vertrokken de beide verdachten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Dinsdag omstreeks 15.05 uur werd op de Berlikumermarkt een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake dealen. De verdachte bleek in het bezit te zijn van 5 bolletjes heroïne. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Oosterwolde: bedrijfsafval
Afgelopen maandag werd door de afdeling milieu van de politie Friesland in samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf in het kader van de actie Jiskefet een controle uitgevoerd in de gemeente. In totaal werden 12 bedrijven gecontroleerd of zij op de juiste manier hun afval aanboden voor verwerking. Bij vier bedrijven werden geen overtredingen geconstateerd. Drie bedrijven kregen een waarschuwing. In hun afval werd een lichte verontreiniging aangetroffen. Tegen vijf bedrijven werd proces-verbaal opgemaakt. In hun bedrijfsafval werden o.a. kitspuiten, oliefilters, Tl-buizen en coatingresten aangetroffen.

Fryske diken: aankondiging controles
De radarcontroleurs van het bureau verkeershandhaving controleren maandag 11 maart op de N356 (Sumar afslag N31). Woensdag 13 maart vinden controles plaats op de N351 van Olderberkoop naar Oldeholtpade. Vrijdag 15 maart wordt gecontroleerd op snelheid op de N355 van Buitenpost naar de provinciegrens. Verder wordt deze week op de andere items van Fryske diken gecontroleerd: helm, gordel, rood licht en alcohol.

Deinum: brand auto
Woensdag omstreeks 08.00 uur werd in de berm van de Westergoawei ter hoogte van de Hendrik Algrawei een brandende personenauto aangetroffen. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Sneek, ontdekte tijdens het rijden dat zijn auto in de brand stond. Hij parkeerde daarop zijn auto in de berm. Hij kon de wagen ongedeerd verlaten. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto werd weggesleept.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie