Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verantwoorden in beroepsonderwijs vooral via Internet

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

COLO

Plan: Verantwoorden in beroepsonderwijs vooral via Internet

Verantwoorden en verbeteren in toekomst vooral via Internet Colo biedt minister actieplan meervoudige publieke verantwoording aan

De uitvoering van wettelijke taken verantwoorden, het informeren over werkzaamheden en het verbeteren van de kwaliteit zijn drie doelen van het Actieplan meervoudige publieke verantwoording van Colo, de vereniging van landelijke organen beroepsonderwijs. Vandaag is het plan aan minister Hermans van onderwijs aangeboden.

De drie doelen hangen onderling samen. Landelijke organen beroepsonderwijs willen hun omgeving beter gaan informeren over hun werkzaamheden, producten, diensten en organisatie. 'Meervoudig' duidt op de veelzijdigheid van die omgeving: (leer)bedrijven, scholen, overheden, sociale partners en vele andere organisaties, maar ook onderwijsdeelnemers en ouders, studievoorlichters, loopbaanbegeleiders en de samenleving als geheel. Hiermee bieden zij tevens inzicht in de manier waarop zij de overheidsbijdrage en andere inkomsten besteden. Klanten en afnemers kunnen met deze informatie bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van de dienstverlening. Het actieplan voorziet in het systematisch verbeteren van de interactiviteit tussen landelijk orgaan en klanten en afnemers. In de informatievoorziening en interactie speelt Internet een centrale rol.
De landelijke organen hechten veel belang aan deze doelen, omdat samenwerkende partners afhankelijk zijn van elkaars kwaliteit en kennis. Met het actieplan verklaren de landelijke organen zich bereid om samen met de omgeving voortdurend en op eigen initiatief aan kwaliteitsverbetering te werken.
In het actieplan worden allerlei thema's onderscheiden, onder meer in verband met de ontwikkelingen in de zogenaamde beroepskolom vmbo, mbo en hbo: de examinering, de aansluiting tussen vmbo, mbo en hbo, leerwerktrajecten in het vmbo, arbeidsmarktontwikkelingen, internationale afstemming van opleidingen en communicatie over beroepsopleidingen. Er zijn platforms en overleggroepen ingesteld, die de publieke verantwoording per thema verder gaan uitwerken. De voortgang hiervan zal steeds op de Internetsite van Colo (www.colo.nl) te vinden zijn.

De landelijke organen beroepsonderwijs zijn sectorale brancheorganisaties die een brug vormen tussen de bedrijfstakken en het onderwijs. Wettelijk hebben zij onder meer tot taak te zorgen voor voldoende opleidingsplaatsen in leerbedrijven en voor de kwalificatiestructuur, waarin vastgelegd is wat van gediplomeerde opgeleiden aan kennis en vaardigheden wordt verwacht. Zij zetten hun kennis van het bedrijfsleven en de opleidingen in voor de ontwikkeling van een actueel en transparant, flexibel en herkenbaar bestel van beroepsopleidingen.


06 mrt 02 15:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie