Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chrysler neemt PT Cruiser Cabrio in productie

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

6-3-2002

Chrysler neemt PT Cruiser Cabrio in productie

Tijdens de AutoSalon van Genève heeft DaimlerChrysler bekendgemaakt dat de PT Cruiser Cabrio begin 2004 in productie wordt genomen. De modellenreeks van de populaire PT Cruiser krijgt hiermee een belangrijke uitbreiding.

De definitieve productieversie van de tweedeurs Chrysler PT Cruiser Cabrio zal in de nabije toekomst aan het publiek worden voorgesteld, om vervolgens halverwege 2004 in de showrooms van de dealers te verschijnen. De concept car van de PT Cruiser Cabrio beleefde zijn debuut vorig jaar tijdens de New York Auto Show en het even bijzondere als fijnzinnige ontwerp heeft sindsdien veel bewondering geoogst.

We waren overdonderd door de geweldige reacties van het publiek en de media, toen we het studiemodel van de cabriolet onthulden, aldus Dieter Zetsche, CEO van de Chrysler Group. Direct na de onthulling hebben we op internet een enquête gehouden waaruit bleek dat 90 procent van de bezoekers het een fantastische auto vond en ons bijna smeekte hem in productie te nemen.

Persoonlijkheid op cabrio-markt
De nieuwe Chrysler PT Cruiser Cabrio is de volgende innovatieve variant van de eerste versie van de segmentbepalende PT Cruiser, die zelf nog maar sinds twee jaar in productie is. Het is de volgende toevoeging aan een reeds lange lijst van speciale uitvoeringen, van de in de Verenigde Staten bekende Flame Vehicles, Woodies, Limited Edition Series en Dream Cruiser, tot het uitgebreide modellenaanbod met breed motorenpallet en de Street Cruiser voor de Europese markt. "De PT Cruiser maakt de term Personal Transport volledig waar, aldus Tom Marinelli, Vice President-Chrysler/Jeep® Global Brand Center. "Alles is mogelijk met de PT Cruiser, van een waar hot-rod uiterlijk of een met houtpanelen bekleed voertuig, tot een Street Cruiser in Inca Gold. We geven onze klanten iedere gelegenheid om hun eigen unieke voertuig te maken. Met de toevoeging van de PT Cruiser Cabrio geven we ze nu bovendien de kans hun persoonlijke transport extra open en zonnig te maken.

Clear blue sky
"In de Verenigde Staten hebben we met de Chrysler Sebring Cabrio reeds een marktaandeel van vijftien procent in de markt voor cabriolets. De PT Cruiser Cabrio zal ons in staat stellen dit marktaandeel aanzienlijk te vergroten, voegt Marinelli toe. Dit is onbekend terrein in het cabrio-segment. De eigenzinnige styling van de PT Cruiser vormt een unieke combinatie met de praktische veelzijdigheid van een vierzits auto die in een handomdraai is te veranderen in een tweezitter met een enorm laadvolume. Ook van deze cabrioletversie hebben we hoge verwachtingen, zeg maar een clear blue sky. "

In West Europa is het cabrio-segment de laatste vier jaar fors gegroeid, met 150.000 verkochte exemplaren in 2001 als voorlopig hoogtepunt. Ook de PT Cruiser is in Europa een groot succes. Sinds de introductie werden op de Europese markt 39.000 PT Cruisers verkocht, waarbij Duitsland met 10.700 exemplaren koploper is.

"We willen profiteren van deze groeiende markt, door de PT Cruiser reeks nu uit te breiden met een Cabrio, aldus Thomas Hausch, Executive Director van International Sales en Marketing van de Chrysler Group. Bij de Europese Chrysler-dealers zijn momenteel twee verschillende motorvarianten van de PT Cruiser leverbaar, waaronder een moderne 2.2 liter Common Rail Dieselmotor. Deze zomer wordt bovendien in beperkte oplage de Street Cruiser leverbaar.
"DaimlerChrysler is er alles aan gelegen om onze klanten telkens weer geweldige nieuwe producten aan te kunnen bieden. De introductie van de PT Cruiser Cabrio is daarvan het zoveelste bewijs, aldus Dieter Zetsche. Dat we wederom snel hebben besloten tot het maken van een productiemodel toont bovendien aan dat we met onze producten competitief zijn en blijven. Niet alleen met de PT Cruiser, maar met alle producten van onze verschillende merken.
De productie van de PT Cruiser Cabrio moet volgens planning van start gaan in het eerste kwartaal van 2004, in de Toluca assemblage fabriek in Mexico.

Chrysler PT Cruiser, verkoopaantallen
De Chrysler PT Cruiser heeft zowel in thuismarkt de Verenigde Staten als in buitenlandse markten voor opzienbare verkoopcijfers gezorgd. Vorig jaar werden 184.000 PT Cruisers verkocht, waarvan 31.000 buiten de Verenigde Staten. Vorig jaar verkocht Chrysler 1.800 exemplaren van de PT Cruiser in Nederland. Sinds 1991 zijn de verkopen van Chrysler in de Verenigde Staten met maar liefst 270 procent toegenomen, van 130.000 eenheden in 1991 naar 484.000 stuks vorig jaar. Bovendien wist Chrysler gedurende deze periode het marktaandeel in de Verenigde Staten bijna te verdrievoudigen, van 1,0 procent naar 2,7 procent. Tenslotte steeg het merk Chrysler van de zeventiende naar de zevende plaats op de lijst van merken die bij de consument de voorkeur genieten. Met deze cijfers heeft Chrysler zich de afgelopen tien jaar aanzienlijk verbeterd, meer zelfs dan enig ander automerk in de Verenigde Staten. Sinds de PT Cruiser twee jaar geleden in Europa werd geïntroduceerd, zijn de totale Europese verkopen van Chrysler in Europa met tien procent gestegen, van 70.600 eenheden in 2000 naar 77.500 in 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie