Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dutch style op Yuetuo Island

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Grontmij NV
Zoek soortgelijke berichten

Grontmij

Grontmij NV6-3-2002 - Dutch style op Yuetuo Island

Voor de Chinese kust, op zon 200 kilometer van Peking, ligt Yuetuo Island, een eiland met geweldige potenties voor toeristische ontwikkeling. Grontmij kreeg van de Tangshan Happy Tourism Development Company Ltd. opdracht om een masterplan voor dit eiland op te stellen.

Volendamse stijl populair in China

Grontmij voert dit project uit in samenwerking met Zeelenberg Architectuur uit Ouddorp. Een Chinese delegatie die vorige week een bezoek bracht aan Nederland heeft de contracten ondertekend. De opdracht behelst onder andere een stedenbouwkundig concept, civieltechnische en waterbouwkundige ontwerpen en het aangeven van mogelijkheden voor de energie en drinkwatervoorziening.

De belangstelling van de Chinezen komt voort uit hun interesse voor de historische Hollandse architectuur. Uiteindelijk verrijst op Yuetuo Island een karakteristiek Oudhollands dorp in de stijl van Volendam, Marken en andere Zuiderzeestadjes. Inclusief de typische geveltjes, smalle straatjes en een haven. Bovendien wilden de Chinezen minstens drie windmolens in hun dorpje.

Gat in de markt
De Tangshan Happy Tourism Development Company ziet een gat in de markt. Het aantal financieel draagkrachtige Chinezen neemt door het openstellen van de Chinese economie in rap tempo toe. De voorzieningen op het eiland moeten in de nabije toekomst voorzien in de recreatiebehoeften van een groot aantal Chinezen, die met name uit Peking afkomstig zullen zijn.

Meer informatie over het project kunt u krijgen bij Manno Bannink, telefoon (06) 53647356 of Ben Misero, telefoon (06) 51550828.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie