Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 06-03-2002

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-03-2002
1e Persbericht 6 maart 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdacht van zakkenrollerij
In een horecagelegenheid aan het Stratumseind is dinsdagmiddag rond 13.30 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van zakkenrollerij in het centrum van Eindhoven. Bij de verdachte werden een aantal pasjes aangetroffen van een 27-jarige Eindhovenaar. Zijn portemonnee werd op 4 maart jl. gerold op de Markt in Eindhoven. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Dinsdagavond werden rond 20.00 uur in de Stationshal een 37-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Schaerbeek aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van de portemonnee van een 38-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer bemerkte net nadat hij uit de trein was gestapt dat zijn portemonnee met daarin ruim 250 Euro en een aantal telefoonkaarten was weggenomen. Kort daarvoor waren een man en/of een vrouw tegen hem aangelopen. Toen hij de verdachten hierop aansprak begon de man te schreeuwen naar hem. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Grote Berg is dinsdag rond middernacht een 45-jarige vrouw uit Son van haar tas beroofd. De vrouw liep samen met een aantal vriendinnen over de Grote Berg toen een brommer haar van achteren naderde. Plotseling voelde ze dat aan haar tas, die om haar schouder hing, werd getrokken door de bijrijder op de bromfiets. De vrouw kon niet voorkomen dat de tas werd meegenomen. De daders zijn op de bromfiets met de buit in de richting van de Paradijslaan gevlucht. In de tas zaten een GSM, een rijbewijs, een paspoort, een kentekenbewijs, een agenda een portemonnee met diverse pasjes en een geldbedrag van ongeveer 125 Euro.

Eindhoven: Verdachte van vernieling aangehouden Na een melding van vernieling van een raam van een woning aan de Van Vorststraat stelde de politie dinsdagavond een onderzoek in. In het pand werd rond 20.10 uur een 37-jarige verdachte zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangetroffen en aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van drugshandel aangehouden Naar aanleiding van een onderzoek heeft de politie van de afdeling Tongelre dinsdagmiddag rond 13.30 uur in zijn woning aan de Terwestenstraat een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen. Bij de verdachte werden enkele tientallen potjes methadon, een kleine hoeveelheid heroïne en een geldbedrag van ruim 800 Euro aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden Op de Van Vorststraat is dinsdag rond 11.45 uur een 19-jarige vrouw uit Oostelbeers aangehouden. Zij wordt verdacht van het inbreken in een auto op een parkeerterrein aan de eerder genoemde straat. Een beveiligingsmedewerker zag de verdachte in een opengebroken auto zitten en hield de vrouw aan. Uit de auto werd een radio weggenomen. Zij werd overgedragen aan de politie en is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Helmond: Boekentas weggenomen
Op de Waalstraat is dinsdagavond tussen 19.30 en 20.00 uur de boekentas van een 19-jarige fietster uit Helmond onder de snelbinders vandaan getrokken. Dit gebeurde door een bestuurder van een scooter die het meisje van achteren naderde. De boekentas werd later in de omgeving teruggevonden. Uit de tas werden een bril, een pen, een OV-jaarkaart en een paar pasjes weggenomen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Helmond via 0900-8844.

Helmond: Computers gestolen
Uit een woning aan de Kempenhof zijn tussen dinsdag 17.15 en 22.30 uur twee computers gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Asten: Verdachte van inbraak in vrachtautos aangehouden Een politiesurveillance betrapte woensdagochtend twee mannen toen zij een dekzeil van een vrachtwagen op een parkeerterrein aan de A67 opensneden. Een 33-jarige verdachte Eindhovenaar kon rond 4.00 uur aangehouden worden. Bij hem werden een stanleymes, een schroevendraaier, een tang, een zakmes en een CD aangetroffen. Een tweede verdachte wist te ontkomen. Uit onderzoek bleek dat van zes vrachtwagens op het parkeerterrein het dekzeil was vernield. Uit een van deze vrachtwagens was een CD weggenomen. Deze was in het bezit van de aangehouden verdachte, die voor verder onderzoek is ingesloten op het politiebureau.

Best: Verdachten aangehouden
Op de Dommel zijn woensdagochtend rond 00.20 uur twee verdachte mannen uit Gouda (19 en 22 jaar) aangehouden. De politie trof de mannen in een geparkeerde auto aan op de Dommel. Tijdens een controle werd inbrekerswerktuig in de auto aangetroffen. In de omgeving van de aangetroffen auto, op de Maas, werden rond 00.30 uur nog een 20-jarige Eindhovenaar en een 23-jarige inwoner van Gouda aangehouden. De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in een cel voor verder onderzoek.

Best: Verdachte met vuurwapen aangehouden
Op de Johan Brouwerstraat is woensdagochtend rond 4.45 uur een 34-jarige inwoner van Best aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen met een vuurwapen en het slaan en schoppen van zijn 24-jarige Eindhovense vriendin eerder die ochtend op de Johan Brouwerstraat. Bij de verdachte werd een vuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in een cel.

Best: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Rijn is woensdag tussen 00.45 en 1.05 uur ingebroken. Uit het pand werd een beeldscherm weggenomen. De dader is binnen gekomen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken.

Valkenswaard: Bestelbus gestolen
Vanaf de Stadselaan is dinsdag tussen 16.30 en 23.50 uur een witte Mercedes Benz 207D met het kenteken BX-26-YF gestolen. In de bestelbus lag een nog onbekende hoeveelheid gereedschap.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Smelen is woensdagochtend rond 2.50 uur een 35-jarige automobilist uit Veldhoven betrapt terwijl hij te veel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,60 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie