Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus voor ouders over opvoeden in puberteit in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-03-06: Cursus voor ouders over opvoeden in puberteit

De afdeling Gezondheidsvoorlichting en - opvoeding (GVO) van de GGD organiseert in de maanden maart en april opnieuw een cursus voor ouders van pubers. De cursus is opgezet voor ouders met kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar, die op een open manier willen leren praten met hun kind.

Tijdens de bijeenkomsten komen diverse thema's aan bod, zoals "hoe ontwikkelt een puber zich?", "wat voor een beeld heeft een puber van zichzelf?" en "wat verandert er allemaal als je kind eenmaal puber is?". Een apart thema in deze cursusreeks is het omgaan met drugs en andere genotmiddelen. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door een deskundige van Verslavingszorg van Parnassia. Verder is er in de cursus ook aandacht voor het voorkomen en oplossen van conflicten.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur. Het aantal deelnemers per cursus is maximaal 16. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 19 maart van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw van het Wijk- en Dienstencentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155. De kosten bedragen 6,81 per persoon voor de gehele cursus.

De thema's worden in de bijeenkomsten kort toegelicht, waarna de deelnemers in groepjes gaan discussiëren en oefenen. Tevens speelt het uitwisselen van ervaringen een belangrijke rol. Ouders die de cursus gevolgd hebben vinden dit een zeer nuttig onderdeel van het programma. Aan het slot van iedere bijeenkomst krijgen de ouders een thuisopdracht.

De cursus is een initiatief van de afdeling GVO van de GGD Den Haag en S&O (Stichting voor Opvoedingsondersteuning), en wordt sinds 1997 aangeboden op scholen voor het voorgezet onderwijs, in buurthuizen en nu ook op basisscholen.

Data cursus en aanmelding
De cursus start op 19 maart a.s. en wordt vervolgd op de dinsdagen 26 maart, 2 - 9 - 16 en 23 april, telkens van 20.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden voor de cursus of mensen die meer informatie willen of zich willen aanmelden kunnen contact opnemen met Ellen Lisa van Woerden, GGD/GVO Den Haag, tel. 070- 353.72 71 of met het secretariaat van de afdeling GVO van de GGD, tel. 070- 353.72 66. De kosten voor deelname zijn 6,81 per persoon. De uiterste inschrijfdatum is woensdag 12 maart a.s.

6 maart 2002
last update: 6 maart 2002 ;pag.: 11621; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie