Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan vernieuwt Terrano

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

6-3-2002

Nissan vernieuwt Terrano

De Nissan Terrano is vernieuwd. Met een uitbreiding van de motorenkeuze, grotere afmetingen en een luxueuzere uitrusting kan de nummer één van het medium 4x4 segment er weer jaren tegenaan.

Al jarenlang is de Nissan Terrano de bestverkochte 4WD in zijn klasse. Dat is niet verwonderlijk, de pittige prestaties en de grote mate van comfort maken het model tot een uitblinker. Met de vernieuwde Terrano wil Nissan zijn leidende positie verder versterken. Meer verfijning, een verhoogde topsnelheid, lage gebruikskosten en uitgebreide veiligheidsvoorzieningen zijn slechts een paar van de ingrediënten van het nieuwe, multifunctionele model. En aangezien meer dan 90 procent van de verkochte terreinautos op diesel rijdt, heeft Nissan het motorengamma uitgebreid met een krachtige 3,0-litermotor.

Naast de beproefde turbodieselmotor van 2,7 liter is er voor de Terrano nu ook een grotere turbodieselmotor met een inhoud van 3,0 liter en directe inspuiting. Deze krachtbron met zestien kleppen is een van de snelste, krachtigste en zuinigste motoren in het medium-4x4-segment. De in Spanje gebouwde machine is dan ook de perfecte partner op de weg en in het terrein, een partner die nu méér te bieden heeft tegen lagere kosten.

De kracht onder de motorkap van de Terrano wordt weerspiegeld in zijn nieuwe, robuuste uiterlijk dat zijn imago als onverzettelijke, authentieke terreinwagen versterkt. De zo herkenbare grille, nieuwe lichtmetalen wielen en de uitstulping op de motorkap passen exact bij de nieuwe soorten bekleding, de vernieuwde instrumenten en het plaatwerk.
Zowel de Terrano 2.7 als de 3.0 zijn beschikbaar in drie- en vijfdeursversie.

De Terrano is de eerste auto in zijn klasse waarin passagiers beschermd worden door middel van zij-airbags en actieve hoofdsteunen. Dankzij deze sterke combinatie staat de veiligheid van de praktische terreinauto op het hoge niveau dat te vinden is bij personenautos. Dit maakt de Terrano uniek.

De nieuwe Nissan Terrano in vogelvlucht

* Introductie van de nieuwe Terrano 3.0 DI Turbo voorzien van een direct ingespoten 3.0 liter motor met intercooler. De prestaties en het verbruik van deze direct ingespoten turbodieselmotor zorgen voor een nieuw referentiepunt in zijn klasse.
* Een nieuwe carrosserie met meer ruimte voor de grotere motor.
* Toonaangevende veiligheidsvoorzieningen: de Nissan Terrano is de eerste auto in zijn klasse waarin het gebruik van zij-airbags en actieve hoofdsteunen combineerd wordt.

* Gewijzigd interieur met nieuwe deurpanelen, instrumenten, middenconsole, stoelen en bekleding.

* ABS met EBD is voortaan standaard.

* Nieuwe voorbumper met de bekende 4x4-grille.
* Nieuwe lichtmetalen zesspaakswielen van 16 inch.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie