Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tommel nieuwe voorzitter bestuur Nationaal Dubo Centrum

Datum nieuwsfeit: 06-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten

Nationaal Dubo Centrum

woensdag 6 maart 2002

Tommel nieuwe voorzitter bestuur Nationaal Dubo Centrum

Dr. D.K.J. Tommel, de founding-father van het Nationaal Dubo Centrum, is door het bestuur per 1 maart 2002 benoemd tot bestuursvoorzitter. Als staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (1994 - 1998) heeft Tommel duurzaam bouwen een belangrijke impuls gegeven door de ontwikkeling van het Plan van Aanpak Duurzaam Bouwen. Uit dit plan is in 1996 het Nationaal Dubo Centrum voortgekomen, waarmee Tommel aan de wieg van het centrum heeft gestaan. Tommel volgt ir. J. van der Vlist op als voorzitter van het bestuur.

Tommels loopbaan op het gebied van milieu en bouwen is begonnen als inspecteur van de volksgezondheid op het gebied van milieuhygiëne bij het toenmalige ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne. Vervolgens was hij adjunct-directeur van de Provinciale Waterstaat van Groningen. Als Lid van de Tweede Kamer (1981 - 1994) was hij woordvoerder voor onder meer milieu, verkeer en waterstaat, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Als staatssecretaris Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (1994 - 1998) heeft Tommel het beleid voor duurzaam bouwen opgezet om de schaalsprong van voorhoede naar hoofdstroom in de bouw te realiseren. In dit kader zijn onder meer de nationale pakketten duurzaam bouwen ontwikkeld, de Voorbeeldprojecten Duurzaam en Energiezuinig Bouwen geïnitieerd en is het Nationaal Dubo Centrum opgericht om de kennis en informatie over duurzaam bouwen te bundelen, te bewerken en verder in de markt te zetten.
Tommel vervult momenteel meerdere functies, waaronder voorzitter van het CTB, vice-voorzitter van de commissie voor de MER en president-commissaris van enkele woningcorporaties. Tommel is de opvolger van Van der Vlist, die het voorzitterschap heeft beëindigd vanwege zijn functie per 1 mei 2001 als directeur-generaal Milieubeheer bij het ministerie van VROM.

De inspirerende ervaring die Tommel als bekwaam bestuurder inbrengt, betekent een versterking van het Nationaal Dubo Centrum.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie