Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 07-03-2002

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-03-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.55 u) Donderdag, 7 maart 2002

District Heerlen en Kerkrade

Brunssum; aangehouden
De politie heeft afgelopen woensdag een bewoner van een appartement aan de Stadhouderstraat in Brunssum aangehouden op verdenking van brandstichting. In diens appartement was die woensdagmiddag brand uitgebroken waarvan als gevolg alle gezinnen van het wooncomplex elders moeten worden ondergebracht. De politie die meteen een onderzoek instelde naar de precieze oorzaak van de brand, kreeg al snel aanwijzingen van brandstichting en waarbij ook de bewoner als verdachte in beeld kwam. De man, die enigszins verward is, is voor nader onderzoek ingesloten en heeft de brandstichting inmiddels bekend. De politie stelt verder onderzoek in.
Woensdagmiddag omstreeks 13.25 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Stadhouderstraat in Brunssum. Bleek dat brand was uitgebroken in een appartementswoning van een appartementen/woningencomplex (met een achttal appartementswoningen). De inmiddels uitslaande brand, waarbij de vlammen op een gegeven moment uit het dak sloegen, greep snel om zich heen en ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. Een tweetal appartementswoningen is uitgebrand en de overige woningen hebben flinke (rook/roet en water-) schade opgelopen. Het dak van het woningencomplex staat op instorten. Een deel van de bewoners van het woningencomplex was niet thuis en een ander deel werd vanmiddag opgevangen in een gemeenschapshuis in Brunssum alwaar ook de onderbrengingsmogelijkheden elders voor alle 12 gezinnen van het wooncomplex worden bekeken.

Heerlen; proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 37-jarige vrouw uit Vaals en tegen een 19-jarige man uit Rotterdam. De politie verdenkt de vrouw van prostitutie (buiten de van gemeentewege daarvoor aangewezen en bestemde gebied / plek). De politie zag afgelopen woensdagavond in Heerlen het contact tussen de vrouw en de Rotterdamse automobilist, waarna de vrouw instapte en beiden in de auto wegreden. Op de Willemstraat in Heerlen hield de politie hen aan en bracht beide verdachten voor nader onderzoek over naar het politiebureau. De politie maakt zowel tegen de vrouw alsook tegen de als klant verdachte Rotterdammer proces-verbaal op.

Brunssum; aanrijding
Afgelopen woensdagavond omstreeks 20.00 uur vond op de Kennedylaan in Brunssum een aanrijding plaats. Een 20-jarige automobilist uit Hoensbroek schepte met zijn auto een 61-jarige man uit Brunssum, die de weg overstak / over liep. Het slachtoffer raakte bij die aanrijding gewond en werd, vermoedelijk met hoofd / hersenletsel, overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar hij werd opgenomen op de afdeling Intensive care. Bleek dat de automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Hoensbroekenaar ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Landgraaf; aangehouden
Afgelopen woensdagavond kreeg de politie een melding dat er op de Puddelerweg in Landgraaf een verdacht persoon doende was bij een auto. De politie die terplaatse ging trof er een auto welke als gestolen (in Belgie) stond gesignaleerd. Deze gestolen auto werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen. Daarnaast kreeg de politie een melding dat die avond was getracht een bij een woning aan de Kleikoelenweg geparkeerde auto te stelen. De autodief was het echter niet gelukt in de auto te geraken. De politie die meteen in de omgeving op onderzoek uitging, hield op Aan de Beuk een 31-jarige man uit Genk (B) aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie