Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra opvang bij ROC's voor leerplichtige nieuwkomers

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rotterdam

Extra opvang bij ROC's voor leerplichtige nieuwkomers

(5-3) Het College heeft besloten tot een incidentele subsidie van 226.890,= aan ROC Zadkine en het Albeda College, ten behoeve van extra opvangvoorzieningen voor 60 leerlingen uit de groep van leerplichtige nieuwkomers.

Voor de groep 16 tot 18-jarige nieuwkomers - waaronder AMA's en veel tienermoeders - bestaan wachttijden voor plaatsing in het voortgezet- en beroepsonderwijs. Tijdens deze wachttijd is er geen enkel (scholings)aanbod voorhanden. Om die reden heeft de gemeente Rotterdam de beide ROC's gevraagd plannen voor de eerste opvang van deze nieuwkomers te maken. Op basis van het Landelijk beleidskader GOA 1998-2002 is de gemeente wettelijk verplicht te voorzien in onderwijs voor leerplichtige nieuwkomers.

De reservering van 226.890,= voor 2001 uit de Stedelijke Visie programma Onderwijs (sociale pijler) wordt met dit besluit omgezet in een incidentele subsidie voor de eerste opvang vanaf 2002 in het schooljaar 2001-2002. Incidenteel, omdat het Rijk eerst-verantwoordelijke is voor de bekostiging van het onderwijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie