Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitgeprocedeerde asielzoeker moet woning ontruimen

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank AmsterdamUitgeprocedeerde asielzoeker moet woning ontruimen
Bron: Rechtbank Amsterdam

Datum actualiteit: 7-03-2002

De vordering van de stichting STICHTING H.V.O. (Hulp Voor Onbehuisden) om gedaagde A.A. te veroordelen zijn woning te ontruimen is op 7 maart 2002 door de Kort Geding rechter toegewezen. HVO eist ontruiming omdat A. de ROA (Regeling Opvang Asielzoekers) status heeft verloren. A. had jaren eerder asiel aangevraagd en dit is afgewezen. Ook is in maart 1997 door de Imigratie- en Naturalisatiedienst een last tot uitzetting verstrekt aan gedaagde. Door verlies van zijn ROA-status is tevens de bruikleenovereenkomst die HVO met A. heeft gesloten met betrekking tot de woning van A. ten einde gekomen.
De vice-president oordeelde o.m. als volgt: De stelling van A. dat hij in Ethiopië met de dood wordt bedreigd is in eerdere procedures aan de orde geweest en daarin niet komen vast te staan. Nu gedaagde niet naar Ethiopië wil terugkeren kan de omstandigheid dat A. op straat komt te staan, mede in het licht van de eigen verantwoordelijkheid voor terugkeer van de uitgeprocedeerde asielzoeker, niet leiden tot afwijzing van de vordering tot ontruiming. Ook het feit dat er bijna vijf jaren zijn verstreken sinds A. een last tot uitzetting is verstrekt door de IND maakt de zaak niet anders nu gesteld noch gebleken is dat in deze periode aan A. de indruk is gegeven dat hij in de woning kan blijven. In de afgelopen vijf jaar is hem zelfs verschillende malen meegedeeld dat hij Nederland en derhalve zijn woning dient te verlaten. Tenslotte heeft HVO volgens de vice-president voldoende aannemelijk gemaakt dat zij een spoedeisend belang heeft bij ontruiming, gezien de grote druk op het beperkt aantal beschikbare woningen. Voor meer informatie: afdeling voorlichting Rechtbank Amsterdam 020-541 2882

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad9914
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie