Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 07-03-2002

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 7-03-2002
Donderdagochtend 7 maart 2002

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Auto-inbraak

ASSEN Woensdagmiddag is ingebroken in een auto aan de Europaweg. Een getuige zag dat een ruit werd vernield en dat de dader, een jongeman met een kaal hoofd en een leren jas, er met een radio vandoor ging. De getuige rende achter de dader aan maar stopte daarmee toen deze hem met een mes bedreigde. De eigenaar van de auto, een 36-jarige man uit Groningen, deed aangifte van de diefstal; de getuige van bedreiging.

Struikroverij

HAVELTE Deze week zijn er op een avond aan de Leeuwerikweg een aantal laurierstruiken gestolen, die daar tegen een schutting waren geplant.

Woninginbraken

MEPPEL Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Hoogeveenseweg. De achterdeur is geforceerd, en de gehele woning is doorzocht. Het is nog niet bekend wat er is gestolen. Aan de Linthorst Homanstraat werd een keukenraam opengebroken, en de 33-jarige bewoner mist hier enkele sieraden.

Tasjesroof

EMMEN Woensdagavond tegen 20.30 uur is een 67-jarige vrouw op de Nijkampenweg beroofd van haar tas. Ze fietste daar toen ze een man met een bivakmuts vanuit de Valtherzandweg op haar af zag komen. Deze man zei dat hij geld wilde, en drukte haar met haar fiets omver. De vrouw kwam te vallen, waarbij ze haar arm bezeerde. De overvaller pakte daarna haar handtas uit de fietstas, en liep ermee weg. Op dat moment kwam een tweede man erbij, en samen liepen de twee weg richting Haagjesweg. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. Er is nog geen duidelijk signalement bekend.

Wasdroger in brand

HOOGEVEEN Woensdagnacht omstreeks 4.00 uur is brand ontstaan in een woning aan de Oranjestraat, vermoedelijk door een oververhitte wasdroger. De brandweer was de brand snel meester. De 46-jarige bewoner is met ademhalingsproblemen naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

Aanhoudingen na lokaalverbod

HOOGEVEEN Woensdagnacht rond 3.00 uur werd de hulp van de politie ingeroepen bij het OC aan de Fokkerstraat. Daar veroorzaakten twee mannen van 37 en 23 jaar problemen. Eerder op de avond was hun de toegang ontzegd; nu kwamen ze, onder invloed van drank, amok maken. Ze zijn aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie