Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twaalf veroordelingen na alcoholacties

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arrondissementsparket Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 7 maart 2002

Twaalf veroordelingen na alcoholacties

Op de politerechterzitting van vrijdag 1 maart stonden twaalf verdachten terecht. Alle verdachten werden aangehouden bij alcoholacties op 2 november (Kijkduin), 8 december (Naaldwijk) en 15 december (Zoetermeer). Bij deze acties werd een aantal rijbewijzen ingenomen; enkele rijbewijzen werden tot negen maanden ingehouden. Bij n van de verdachten waarvan het rijbewijs negen maanden is ingehouden, werd een alcoholgehalte van 995 microgram gemeten.

Elf van de twaalf verdachten werden veroordeeld tot diverse geldboetes en van een aantal verdachten werd de rijbevoegdheid ontzegd. Een verdachte die werd aangehouden bij de actie op 2 november, werd veroordeeld tot een onvoorwaardelijke geldboete van 800,-- en twee weken gevangenisstraf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren. Ook zijn rijbewijs werd negen maanden ingehouden.

De twaalfde verdachte, die sinds 1992 al zeven keer is aangehouden en veroordeeld wegens dronken rijden, werd veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf. Bij zijn aanhouding in Zoetermeer blies hij een alcoholgehalte van 410 microgram. Tevens werd geconstateerd dat hij achter het stuur zat terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard wegens eerder alcoholgebruik.

Het regionaal verkeershandhavingsteam Haaglanden voert via een integrale aanpak door wegbeheerders, politie en OM onder andere regelmatig alcoholcontroles uit. Uit onderzoek is gebleken dat in Haaglanden gemiddeld 6% van de automobilisten dronken achter het stuur zit. Het doel is om dit percentage terug te brengen naar ten hoogste het landelijk gemiddelde van 4,3%.
Een ander doel van het regionaal verkeershandhavingsteam Haaglanden is om het gemiddeld aantal verkeersdoden in de regio met 50% terug te brengen en het aantal verkeersgewonden met 40%.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie