Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jan Bennink volgt Hans van der Wielen op als CEO van Numico

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Numico NV
Zoek soortgelijke berichten

Numico NV

7 maart 2002

Persbericht

Jan Bennink volgt Hans van der Wielen op als CEO van Koninklijke Numico

Koninklijke Numico maakt de voorgenomen benoeming bekend van Jan Bennink (45) als voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Numico met ingang van 7 mei a.s., tijdens de algemene Vergadering van Aandeelhouders wanneer de heer Van der Wielen met pensioen gaat. De heer Van der Wielen zal nog enige tijd als adviseur aan de onderneming verbonden blijven. De benoeming is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuringsprocedures van de onderneming.

Sinds 1995 was de heer Bennink President van de Danone Dairy Division en tevens lid van de Executive Committee van Groupe Danone S.A, een onderneming met een omzet van 14 miljard met een belangrijke merkenportefeuille, inclusief Evian, LU and Danone. In deze positie was de heer Bennink verantwoordelijk voor de grootste divisie van Danone met 40 procent van de omzet en de totale ondernemingswinst. Onder zijn leiding heeft Danone Dairy voortdurend omzet en winst groei behaald en werd Bennink beschouwd als een drijvende kracht achter de positionering van het Danone merkenportfolio op het gebied van gezondheidsproducten, inclusief het internationale succesmerk Actimel.

Voor Danone was de heer Bennink werkzaam bij andere internationale ondernemingen in Nederland, Amerika, Italie enDuitsland: Procter & Gamble en Benckiser.
De heer Bennink begon zijn loopbaan bij Procter & Gamble op de Marketing afdeling in Nederland en de USA. In 1989 stapte hij als Directeur Marketing over naar Benckiser waar hij later de verantwoordelijkheid voor Italië kreeg. In 1993 werd hij benoemd tot lid van Benckiser's Executive Committee en President van de Household and Cleaning Division, welke momenteel deel uit maakt van Reckitt Benckiser.

Hans van der Wielen is CEO van Koninklijke Numico sinds 1992. Onder zijn leiding is Numico gegroeid van een onderneming met een omzet van 568.660 tot een multinationale onderneming met een omzet van Euro 4,3 miljard.

Zoetermeer, 7 maart 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie