Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Statistisch overzicht 2000-2001: Flevoland groeit

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Flevoland


Statistisch overzicht 2000-2001: Flevoland groeit

Het Statistisch Overzicht 2000/2001 van de provincie Flevoland is uit. Ook deze nieuwste editie van het Statistisch Overzicht is weer een belangrijke bron van informatie voor het bedrijfsleven, de overheid en burgers over de huidige stand van zaken in de provincie. De publicatie wordt jaarlijks uitgegeven en staat vol met informatie over Flevoland, uiteenlopend van bevolkingscijfers en economische cijfers tot statistieken over openbare orde en veiligheid. Het is ook mogelijk het overzicht te downloaden van de website.

Uit de nieuwste editie van het Statisch Overzicht blijkt dat Flevoland steeds meer een volwassen provincie wordt. De bevolking neemt enorm toe en de economie ontwikkelt zich bovengemiddeld. Door de migratie naar Flevoland is één op de vijf Flevolanders van allochtone afkomst (1e en 2e generatie, westers en niet-westers). In Nederland ligt het aandeel allochtonen gemiddeld op een iets lager niveau dan in Flevoland.Het voorzieningenniveau houdt de groei van de bevolking echter niet bij, met tekorten als gevolg. Zo is het aantal toegelaten ziekenhuisbedden per 1.000 inwoners in Flevoland 1,9. Gemiddelde ligt dit in Nederland op 2,9. Het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs in Flevoland is in 2001 de grens van 20.000 gepasseerd. Maar deze potentiële arbeidskrachten moeten voor een vervolgopleiding nog vaak Flevoland verlaten.

Meer inwoners levert ook meer afval op. Wat opvalt is dat per inwoner in Flevoland in 2000 ruim 6% meer huishoudelijk afval is ingezameld dan in 1999. Voor heel Nederland was de toename per inwoner gemiddeld ruim 2%. Ook de criminaliteit is in 2000 gestegen (4%), maar het aantal opgehelderde misdrijven verminderde met 10%. Verder neemt de verkeersintensiteit op vrijwel alle snelwegen in Flevoland toe. Zo passeren er dagelijks 90.000 motorvoertuigen de Hollandse brug. Ook in de trein wordt het alsmaar drukker. Het reizigersaantal op het treintraject Almere-Weesp is in 2000 met 13% gestegen tot ruim 36.000. In Nederland zien we al jaren een afname van het aantal agrarische bedrijven, vanaf 1997 tot 2001 met in totaal 15%. Mede door de moderne verkaveling ligt de afname in Flevoland met 5% op een lager niveau.

Meer kerncijfers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie