Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Codemasters verwerft licentierechten grootste voetbalclubs

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TCC REPUTATIONS

Codemasters verwerft licentierechten grootste voetbalclubs

7)
Ajax, Manchester United, Liverpool, FC Bayern München, Arsenal, AC Milan, FC Barcelona en acht andere Europese clubs krijgen hun eigen voetbal-videogame

Wereldwijde omzet voetbal-actiegames van euro 400 miljoen in 2002

Nieuwe technologie maakt het voor fans mogelijk om zelf in het eerste elftal te spelen.

Codemasters, de Engelse ontwikkelaar en uitgever van videogames, maakt vandaag bekend dat het licentiecontracten heeft getekend met 15 van Europa's meest succesvolle voetbalclubs. Voor iedere club zal Codemasters een eigen voetbal-actiegame uitbrengen.

Dit is het grootste ontwikkeling- en publishing-project in de 16-jarige geschiedenis van Codemasters. Het bedrijf zal voor elk clubmerk een eigen game produceren onder het logo van de betreffende club. Deze zal simultaan op twee spelcomputers, Sony's PlayStation2 en Microsofts Xbox, worden uitgebracht.

Met het uitbrengen van Club Football verwacht Codemasters een belangrijke plaats in te nemen in de wereldwijde markt van voetbal-actiegames, door Codemasters geschat op meer dan euro 400 miljoen in 2002.

In de Benelux zal een Club Football-videogame worden uitgebracht onder de titel Ajax Club Football. Dit spel, geheel in de stijl van de club, zal verschijnen voor PlayStation2 en Xbox. Naast de Ajax-versie worden veertien andere Europese edities uitgebracht (zie een complete lijst hieronder).

Club Football wordt ontwikkeld als de meest realistische en best speelbare voetbal-actiegame ooit. Omdat Codemasters de rechten heeft verkregen om club- en speleridentiteiten prominent te gebruiken, zal elke Club Football game op maat gemaakt worden zodat elke club zijn eigen specifieke product krijgt.

Elke game uit de Club Football-serie zal beginnen op het thuisveld van de betreffende club, met zeer gedetailleerde clubfaciliteiten en stadions met hun eigen sfeer en clubliederen.

De game maakt het de speler ook mogelijk om een digitaal evenbeeld van zichzelf te creëren, zodat deze als digitale voetballer mee kan spelen in het eerste elftal van zijn helden. Alle spelers in Club Football zijn fotorealistisch in 3D vormgegeven door middel van een nieuwe en exclusieve fototechniek. Hierdoor zien de wedstrijden er levensecht uit.

Nick Wheelwright, Codemasters Managing Director zegt: 'Iedere uitgever van videogames zou erg blij zijn met de rechten van één van deze clubs. Door tegelijk 15 van Europas grootste clubs te contracteren positioneert Codemasters zich in direct als één van de grootste spelers binnen de branche.'

'Onze ongeëvenaarde reputatie van kwaliteitsproducten gaf ons een sterk uitgangspunt in de strijd naar deze licenties en we zijn dan ook zeer content dat we deze fantastische partnerships hebben kunnen opzetten met de beste clubs in Europa. Verder past het Club Football project integraal in Codemasters' groeiplannen voor de komende 2 jaar, en we verwachten een grote impact te genereren in de markt voor voetbal-actiegames.'

Codemasters' serie van Club Football-titels is op dit moment in ontwikkeling in het hoofdkantoor te Warwickshire en staat gepland om te worden gereleased in de herfst van 2002. De huidige bevestigde lijst van internationale voetbalclubs (waarvoor een in clubkleuren en
-logo gestoken eigen game wordt geproduceerd) is:

- Ajax (Nederland)

- Arsenal (Engeland)

- Aston Villa (Engeland)

- Chelsea (Engeland)

- Leeds United (Engeland)

- Liverpool (Engeland)

- Manchester United (Engeland)

- Rangers (Schotland)

- Borussia Dortmund (Duitsland)

- Hamburg SV (Duitsland)

- FC Bayern München (Duitsland)

- FC Barcelona (Spanje)

- AC Milan (Italië)

- Inter Milan (Italië)

- Juventus (Italië)

Codemasters serie van Club Football-titels is op dit moment in ontwikkeling en staat gepland om te worden gereleased in de herfst van 2002.


06 mrt 02 23:59

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie