Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congres over de organisatie van de gezondheidszorg

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

3 september 2001

ZonMw (zie ook websites: NWO en ZON) organiseert de eerste congresdag met als onderwerp 'de organisatie van de gezondheidszorg'. De individuele arts staat centraal op de tweede congresdag, het jaarcongres van de KNMG.

De diversiteit onder patiënten wordt steeds groter. Zowel in etnisch als in sociaal-economisch opzicht bestaan er grote verschillen binnen de bevolking en dus onder patiënten. Lagere sociaal-economische status en niet-Nederlandse etnische herkomst vertonen bovendien veel overlap. Deze factoren leiden tot grote variaties in ziektegedrag, hulpvraaggedrag en morbiditeit en het kan in de spreekkamer soms moeilijk zijn om hier adequaat mee ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie