Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Poort- en folderacties bij Philips

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en Electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

05-03-2002

Poort- en folderacties bij Philips

Op donderdag 7 maart wordt bij een groot aantal vestigingen van het elektronicaconcern Philips actie gevoerd. De acties variëren van aard en kunnen in de bedrijven worden gevoerd door het uitdelen van pamfletten of aan de poort. De poortacties beginnen circa 6.00 en eindigen ongeveer om 9.00 uur. Tijdens deze acties worden leden opgeroepen mee te doen aan de actievergaderingen die in de loop van volgende week worden gehouden.

De belangrijkste acties worden gevoerd in Drachten, Hoogeveen, Stadskanaal, Winschoten, Almelo, Winterswijk, Roozendaal en Eindhoven.

De poort- en andere acties houden verband met het door de leden van de bond afgewezen eindbod van Philips voor een nieuwe cao. Het concern biedt in een cao van vijftien maanden een loonsverhoging van 2 procent en volgend jaar een eenmalige uitkering van 1 procent. CNV Metaal en elektro wil in een eenjarige cao een loonsverhoging van 3,75 procent. Volgens de bond is die eis acceptabel, omdat Philips volgens topman Kleisterlee dit jaar op alle fronten zwarte cijfers zal schrijven. Bovendien zijn de resultaten van de Nederlandse Philips-bedrijven niet slecht en moet dit tot uitdrukking worden gebracht in de loonsverhoging.

Houten,5 maart 2002

Nadere inlichtingen:

Nico Bogaard (cao-onderhandelaar CNV Metaal en elektro) 076 - 572 46 70
Jan Immerzeel
030 - 6 348 241

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie