Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een nieuwe verwerking van ziekenhuisafval

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: AVR
Zoek soortgelijke berichten

AVR


AVR Sterifant®; een nieuwe verwerking van ziekenhuisafval 8 maart 2002

AVR introduceert AVR Sterifant®, een nieuwe techniek voor het verwerken van niet-specifiek ziekenhuisafval. Anders dan bij conventionele methoden wordt het afval niet meteen verbrand. De Sterifant installatie steriliseert het afval door middel van stoom en een micro-wave techniek. Na sterilisatie zorgt een shredder voor het verkleinen van het afval. Wat overblijft is hoogcalorisch afval dat AVR zelf verbrandt. Het grote voordeel is dat de vaten, waarin het afval is aangevoerd, opnieuw gebruikt kunnen worden.

AVR Sterifant® is daarmee een milieuvriendelijk alternatief voor de huidige verwerkings- methode van ziekenhuisafval in Nederland. Bovendien levert deze manier van verwerking een aanzienlijke besparing op. Het systeem is dan ook enthousiast ontvangen door de zorgsector.

De totale investering in deze nieuwe techniek, die werd ontwikkeld door de Sterifant Groupe uit Luxemburg, bedraagt 500.000. AVR heeft een alleenrecht voor de Benelux. De verwerking vindt plaats in de afvalverwerkingsinstallatie van AVR in Rotterdam. Medio 2002 zal de verwerking in de nieuwe installatie van start gaan.

Profiel AVR - concern
Holding AVR-Bedrijven is nationaal en internationaal werkzaam in de gehele keten van afval- en milieuzorg. De activiteiten omvatten consultancy, industriële- en maritieme dienstverlening, inzameling, opslag, overslag, transport, alsmede afvalverbranding met energieterugwinning, verwerking van gevaarlijk afval, compostering en recycling van monostromen als onder andere papier, glas en kunststoffen.

AVR zorgt ook voor het management en de uitvoering van gemeentelijke reinigingstaken. Het concern hoort met een personeelsbestand van circa 2500 medewerkers en een omzet van ruim 440 miljoen euro tot één van de grootste afval- en milieubedrijven van de Benelux. Tot de afnemers van de diensten behoren industrie, bedrijven, overheden en consumenten. Op termijn streeft AVR naar een plaats in de top van Europese afval-en milieubedrijven.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie