Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 07-03-2002

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 7-03-2002
1e persbericht 7 maart 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van diefstal
Donderdag om 3.15 uur is op de Huizingalaan een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie had de man al eerder gezien toen hij met zijn fiets op de Castiliëlaan tegen een hek geleund stond. Hij werd gecontroleerd omdat er in die buurt vaak wordt ingebroken. Er was toen niets in zijn fietstas. Bij de tweede controle bleek in de fietstas een geldkistje te zitten. Hij kon of wilde niet zeggen waar dat geldkistje vandaag kwam. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd
Een 49-jarige vrouw uit Polen is woensdag rond 23.15 uur op de Willemstraat van haar tas beroofd. De vrouw liep met een vriendin naar diens woning. Een scooter met twee opzittenden naderde hen van achter en de duopassagier rukte de tas uit haar hand. In de tas zaten een gsm, een fototoestel en een portemonnee met pasjes en 40,=.

Eindhoven: Geur verraadt hennepkwekerij
In een flat aan de Rachmaninowlaan is woensdag om 23.30 uur een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Politiemensen waren naar de flat gestuurd omdat er mogelijk een gestolen bromfiets in de flathal stond. In de hal hing een sterke hennepgeur en na onderzoek bleek dat in een van de flatwoningen een hennepkwekerij was ingericht. De hennepkwekerij met 121 planten is ontmanteld. De planten en zeven lampen, een filter, vier transformatoren en andere materialen zijn in beslag genomen. De bewoner, een 46-jarige Eindhovenaar, is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Gestolen quad teruggevonden
Een gestolen quad is woensdagmiddag om 16.20 uur bij een woning aan de Vivaldistraat terug gevonden. De vierwielige bromfiets was op 3 februari op de Boschdijktunnel van de eigenaar, een 29-jarige Eindhovenaar, afgepakt. Twee jongens trokken hem van zijn voertuig af en gingen er met dat voertuig vandoor. Na een tip werd de bromfiets woensdag gevonden. De huidige gebruiker, een 16-jarige Eindhovenaar, is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten inbraak aangehouden
Woensdag om 16.55 uur zijn op het politiebureau een 35-jarige Eindhovenaar en een 58-jarige man uit Casteren aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij afgelopen zondag ingebroken hebben in een studentenkamer in een huis aan de Willem de Zwijgerstraat. De deur werd daar ingetrapt en uit de kamer werden een kleurentelevisie, een magnetron en een stereocombinatie gestolen. Een andere kamerbewoner had de verdachten gezien en hij herkende in een van hen de kamerverhuurder. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Snelheidscontroles


- Woensdag tussen 15.00 en 17.45 uur is op de Molenstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 820 passanten reden er 65 te hard. De snelste reed 72 km/u. 50 is toegestaan.


- Tussen 19.20 en 21.30 uur stond de radarapparatuur op de Bakelsedijk. Hier werden 537 voertuigen gecontroleerd. 69 daarvan reden te snel en de snelste haalde hier 80 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Budel: Inbraak
Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Burgemeester van Houtstraat. Aan de achterzijde van de woning is een ruit vernield. Uit de woning verdwenen een gouden ring, een gouden halsketting en ruim 160,=.

Gemert / Laarbeek: Verlichtingscontrole
Woensdagavond heeft de politie van Gemert / Laarbeek in haar gebied een verlichtingscontrole gehouden. Op verschillende plaatsen werden 22 bekeuringen uitgeschreven.

Waalre: Man verzet zich
Op De Leesakker zijn woensdag om 20.05 uur een 34-jarige man en een 35-jarige vrouw, beiden uit Waalre, aangehouden. Zij zaten in een auto en de man zat achter het stuur. Bij controle rook de politieman een dranklucht en hij verzocht de man mee te werken aan een blaastest. De man weigerde. Hem werd verteld dat hij dan aangehouden zou worden. Hij weigerde nog steeds de medewerking zodat hij werd aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de vrouw begon zich ook met de aanhouding te bemoeien. Een vordering aan haar om weg te gaan volgde zij niet op. Uiteindelijk konden beide verdachten naar het bureau worden gebracht. De uitslag van de ademanalyse bleek onder de 0,5 promille te zijn. Tegen de man en vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Diefstal uit kantoor
Uit een kantoor aan het Bastion zijn woensdagavond acht laptops, vijf pcs en een flatscreen gestolen. De werkster kwam in het kantoor twee jongens tegen die hard wegliepen. Het is niet bekend hoe de dieven zijn binnengekomen. De waarde van de gestolen goederen ligt rond de 25.000,=.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie