Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sociaal Cultureel Centrum Utrecht moet rookverbod instellen

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Sociaal Cultureel Centrum Oudewater moet rookverbod instellen
Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 7-03-2002

De Nederlandse Nietrokersvereniging CAN vordert in dit kort geding dat zowel de Stichting Sociaal Cultureel Centrum te Oudewater als de vennootschap onder firma De Klepper in het pand aan de Kapellestraat
1-3 te Oudewater een rookverbod instellen en handhaven.

Op grond van de Tabakswet en het bijbehorende Besluit Tot Beperking en Gebruik van Tabaksprodukten is de beheerder van een inrichting die voor het publiek toegankelijk is en waarin voorzieningen worden aangeboden van sociaal-culturele aard die door de overheid worden gesubsidieerd, verplicht een rookverbod in te stellen en te handhaven. Het feit dat in het pand aan de Kapellestraat naast sociaal-culturele activiteiten ook andere activiteiten plaatsvinden, betekent niet dat deze verplichting niet voor dit pand zou gelden. Naar het oordeel van de rechter is De Klepper echter niet aan te merken als "beheerder" in voormelde zin. Uit de Nota van Toelichting bij het Besluit kan immers worden afgeleid dat de term "beheerder" slechts ziet op (het uitvoerend orgaan van) de non-profit instelling die ten doel heeft de gesubsidieerde activiteiten te doen verrichten. Dit betekent dat in het onderhavige geval slechts de Stichting als beheerder kan worden aangemerkt. De vordering ten aanzien van De Klepper dient dan ook te worden afgewezen.
Nu aan de overige door de Tabakswet en het Besluit gestelde vereisten is voldaan, wordt de vordering ten aanzien van de Stichting toegewezen. Aan de Stichting wordt wel een ruime termijn (drie maanden) gegund om het rookverbod in te voeren.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD9902
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie