Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minder beren op de weg in Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Capelle a/d IJssel

Minder beren op de weg

Op donderdag 28 februari 2002 bekeek wethouder P.F.J. van den Eijnden de knel- en verbeterpunten die aangepast moeten worden om Capelle aan den IJssel voor gehandicapten nog toegankelijker te maken. Hij werd op zijn wandeling vergezeld door leden van de Belangengroep Gehandicapten Capelle (BGC). Hieraan voorafgaand overhandigde de heer D.W.O. Betram, voorzitter van de BGC, het rapport Toegankelijk Capelle aan den IJssel aan de wethouder.

Het blijkt dat er bij de inrichting van de openbare ruimte vaak te weinig aandacht wordt besteed aan eisen en wensen van mensen met een handicap of ouderen. Hierdoor ontstaan voor deze groepen knelpunten. Zo moeten hoogteverschillen zoveel mogelijk worden vermeden. Ook de loop- en rijroutes moeten breed genoeg en zonder obstakels zijn. Wanneer er een nieuwe woonwijk, winkelcentrum of bedrijfsterrein ontworpen wordt, is het belangrijk om daarop in te spelen. Het rapport Toegankelijkheid Capelle biedt voldoende handvatten om op termijn heel Capelle voor alle inwoners toegankelijk te maken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie