Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 07-03-2002

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 7 maart 2002

Dagelijkse berichten

Veendam: paardentrailer in brand
Door nog onbekende oorzaak raakte woensdagavond een paardentrailer, gestald bij een woning aan de Middenweg in Veendam in brand. De trailer stond naast een paardenbox met daarin drie paarden. Door een gunstige wind en snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat de paardenbox in brand raakte. De politie stelt een onderzoek naar de brand. Brandstichting is niet uitgesloten.

De Wilp: voetganger gewond bij ongeval
Een 69-jarige vrouw uit De Wilp is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Mr. Nennstielweg in De Wilp. De vrouw stak te voet de weg over en zag daarbij vermoedelijk een aankomen auto over het hoofd. De bestuurder van die auto, een 48-jarige man uit De Wilp, kon de vrouw niet meer ontwijken. Ze werd door de wagen geschept en belandde op het wegdek, na eerst tegen een tweetal geparkeerde autos te zijn gevallen. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Ze is opgenomen.

Ten Boer/Stedum: snelheidscontroles
Met behulp van de lasergun heeft de politie woensdagavond korte snelheidscontroles uitgevoerd op de Rijksweg in Ten Boer en de Eemshavenweg bij Stedum. Op de Rijksweg in Ten Boer kregen drie automobilisten een bekeuring omdat ze de maximumsnelheid van 80 km per uur overschreden. Ze reden 113, 124 en 126 km per uur. Op de Eemshavenweg kreeg één automobilist een boete omdat hij de maximumsnelheid van 100 km met 39 km per uur overschreed.

Hellum: belastingdeurwaarder mishandeld en bedreigd Een 43-jarige deurwaarder van de belastingdienst is woensdagmiddag mishandeld en bedreigd door een inwoner van Hellum. De belastingambtenaar kwam bij de verdachte aan deur met een dwangbevelen aangaande een belastingschuld. De Hellumer wilde dwangbevelen niet aannemen of ondertekenen en verbood de ambtenaar de papieren in de brievenbus van zijn woning te deponeren. De deurwaarder besloot daarop de bevelen mee te nemen en te vertrekken. Onderweg naar zijn auto werd de man door de verdachte vastgepakt en met kracht in zijn auto geduwd. Hij liep daarbij letsel op aan een arm. Nadat de deurwaarder weg was gereden werd hij achtervolgd door de verdachte. Die haalde hem daarop in en dwong hem tot stoppen. De dader probeerde de auto van de deurwaarder te openen maar vanwege gesloten portieren lukte dat niet. Daarop werd de ambtenaar door de man bedreigd. De dader vertrok nadat hij eerst nog tegen de auto van de belastingman had getrapt. Het slachtoffer meldde zich daarop bij de politie. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: slachtoffer bij ongeval
Een 49-jarige bestuurder uit Groningen botste woensdagochtend op de Eikenlaan met zijn auto tegen de auto van een 36-jarige inwoonster van Groningen. De verdachte verleende geen voorrang aan de 36-jarige Groningse met als gevolg dat hij met zijn auto in de zijkant van de andere auto reed. Een 45-jarige inzittende van de Groningse vrouw liep daarbij nekletsel op en een kindje in de auto knalde met het hoofd tegen het raam. Beiden moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Groningen: controle
Op het Zuiderdiep werd woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Autos werden gecontroleerd op het rijden door de venstertijd gebieden. 25 bestuurders kregen een proces verbaal voor het rijden in gesloten gebieden. Twee bestuurders liepen een proces verbaal op voor het niet verzekerd hebben van de auto en een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet bezitten van een kentekenbewijs.

Groningen: onverzekerd en geen rijbewijs
Een 21-jarige man uit Groningen werd afgelopen nacht opgepakt op de Paterswoldseweg. De man bleek bij een controle niet in het bezit van een geldig rijbewijs, deze bleek te zijn ingenomen. Bovendien was zijn auto niet verzekerd. De auto werd aan het bureau geplaatst en de man kon te voet zijn weg vervolgen.

Groningen: illegale prostituee
De politie moest afgelopen nacht bemiddelen bij een prostituee in de Nieuwstad. Een viertal mannen bleken ruzie met de vrouw te hebben gekregen. Volgens de mannen had de vrouw geld gestolen uit de kleding van een van de heren. Na een bemiddeling van de agenten wilden de vier verder geen aangifte doen en vertrokken. Bij controle van de vrouw bleek dat zij niet over identiteitspapieren beschikte en geen naam wilde opgeven. De vrouw is daarop meegenomen naar het bureau en ingesloten voor de vreemdelingenpolitie.

Groningen: lastige vrouw
De politie kreeg woensdagmiddag een melding dat in de Herestraat een vrouw op straat lag. In de straat bleek dat de vrouw behoorlijk had gedronken. De aanwezige GGD vond het niet noodzakelijk dat de vrouw naar een arts of ziekenhuis moest. Na bemiddeling begon de vrouw tegen fietsen te schoppen en sloeg ze met haar tas tegen de ruiten van de politieauto. De vrouw werd meegenomen naar het bureau en nagekalmeerd te zijn met een proces verbaal weggestuurd.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie