Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgacom kiest AT&T voor internationaal Internet VPN aanbod

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Belgacom
Zoek soortgelijke berichten

Belgacom

07 maart 2002

Belgacom kiest AT&T voor haar internationaal Internet VPN aanbod

Brussel, 7 maart 2002 - Ter uitbreiding van haar internationale data-aanbod heeft Belgacom NV, de Belgische marktleider op het gebied van telecommunicatie, AT&T gekozen voor haar internationale Internet VPN-aanbod, een nieuwe productlijn onder de koepel van de Belgacom World Solutions.

Om snel te kunnen reageren op de veranderende markt keek Belgacom uit naar een wereldwijd partnerschap waardoor zij een laaggeprijsde VPN-oplossing beschikbaar zou kunnen maken voor KMO's en corporate-klanten.

Het klassieke datatransport en -verkeer van vandaag zal daarom worden aangevuld door het Internet om te kunnen profiteren van de specifieke voordelen zoals wereldwijde bestrijking, rendabiliteit en e-Business-integratiemogelijkheden.

"Dankzij deze partnerschapsovereenkomsten kan Belgacom tegemoetkomen aan de veeleisende en dynamische communicatiebehoeften van bedrijven die zowel in België als in het buitenland actief zijn," stelt Pascal Methens, Executive Vice-President Corporate & Data Solutions. "Door onze overeenkomst met AT&T zullen we ons Belgacom World Solutions-aanbod aan de KMO-markt nog verder kunnen uitbreiden. Tevens zijn we vastbesloten onze relatie met Equant te bestendigen om ervoor te zorgen dat een volledige waaier van data- en IP-oplossingen voor de klant wordt aangeboden op wereldwijde basis."

Over Belgacom
Belgacom NV heeft haar hoofdzetel in Brussel en is de belangrijkste leverancier van globale telecommunicatie-oplossingen in België. Het bedrijf is eigendom van de Belgische staat en de verschillende leden van het ADSB-consortium : SBC, TeleDanmark, Singapore Telecom en een groep van Belgische financiële partners. De Groep Belgacom biedt voornamelijk lokale, interzonale en internationale spraak- en datadiensten, alsook mobilofonie-, satelliet-, carrier- en alle Internetgebonden diensten.
Meer informatie over Belgacom vindt u op www.belgacom.be/bes

Over AT&T
AT&T is een van `s werelds grootste aanbieders van spraak-, video- en dataverbindingen aan verbruikers, bedrijven en de overheid. Gesteund door de research and development-faciliteiten van de AT&T-labo's, baat de onderneming het grootste, meest gesofisticeerde communicatienetwerk ter wereld uit. In de V.S. is zij de grootste kabeloperator. AT&T is een leidinggevende leverancier van data- en internetdiensten voor de ondernemingen en biedt grote bedrijven ook outsourcing-, consultancy- en netwerkintegratiediensten.

Het wereldwijde netwerk van AT&T omspant een duizendtal steden in meer dan 230 landen en gebieden. Dit openbare netwerk telt meer dan 6.000 knooppunten en 200.000 circuits van privé-lijnen, en is daarmee omvangrijker en meer geavanceerd dan enig ander netwerk. In 2002 voert AT&T op een aggressieve manier haar plannen door om de omvang en de functionaliteiten van haar end-to-end wereldwijde netwerk nog uit te breiden. AT&T bouwt momenteel bijkomende knooppunten in Europese grootsteden en andere belangrijke markten. Eind 2002 zal het wereldwijde netwerk van AT&T 80 bijkomende steden omspannen.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) heeft AT&T een team van een kleine 4.000 professionele medewerkers in 33 landen die ondersteuning geven aan zowat 15.000 businessklanten, waaronder meer dan 100 grote multinationals.
Meer informatie over AT&T vindt u op www.att.com/emea

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie