Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 07-03-2002

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Vrouw door auto meegesleept

HOUTEN Op woensdag 6 maart deed een meisje aangifte van het feit dat zij op zondag 3 maart door een auto was meegesleurd.

Op zondag 3 maart, rond 19.15 uur sprak een 17-jarig meisje uit Houten op de Baarssloot met de bestuurder van een blauwe Fiat. Op een gegeven moment pakte de bestuurder van deze auto haar bij haar pols, hield die vast en reed met de auto weg. Het meisje slaagde er aanvankelijk in met de auto mee te rennen, maar toen de snelheid te hoog werd, viel zij en werd meegesleurd. Bij de bocht met de Snoeksloot liet de verdachte haar los, en rolde het meisje een paar keer door.

Het meisje liep door het voorval diverse kneuzingen over haar gehele lijf op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Tevens werden haar schoenen, broek en jas beschadigd.

Ten tijde van het voorval zag het slachtoffer dat een vrouw die haar hondje op de Baarssloot uitliet, getuige was van het gebeuren. De politie verzoekt deze en eventuele andere getuigen contact op te nemen met de Wijkrecherche van bureau Houten op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietser gewond

IJSSELSTEIN Op woensdag 6 maart raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.05 uur reed een 24-jarige automobilist uit IJsselstein over de Boerhaaveweg in de richting van het centrum. Op de kruising met de Beneluxweg verleende hij geen voorrang aan een bromfietsster (leeftijd onbekend) uit IJsselstein, die van rechts kwam. De bromfietsster ging vol in haar remmen, kwam ten val en botste vervolgens tegen de auto. Zij is met pijn in haar buikstreek per ambulance naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en mocht na onderzoek naar huis. De bromfiets raakte rondom beschadigd, de auto liep schade aan de rechter achterzijde op.

Gestolen creditcard

BENSCHOP Op woensdag 6 maart zijn drie mannen aangehouden die met een gestolen creditcard bij een benzinepomp hadden afgerekend.

Rond 18.20 uur kreeg de politie de melding dat twee automobilisten ieder met een auto bij een benzinepomp in Benschop hadden getankt. Zij hadden afgerekend met een creditcard die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Na te hebben getankt, reden zij weg in de richting van IJsselstein. Eén van de auto`s werd door politiemensen op de Provincialeweg gesignaleerd. Zij gingen achter de auto aan en gaven de bestuurder op de Nijverheidsweg een stopteken.

In de auto bevonden zich drie personen, 21, 24 en 30 jaar oud, de eerste twee afkomstig uit Amersfoort, de laatste uit Rotterdam. Zij bleken inderdaad in het bezit van een gestolen credit-card. De drie zijn in het politiebureau ingesloten.

Slingerend over de weg

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 maart is een man voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 02.40 uur zagen politiemensen op de Zuidstedeweg een automobilist slingerend over de weg rijden. Zij gaven hem een stopteken, dat de bestuurder aanvankelijk niet zag, maar uiteindelijk ter hoogte van de kruising met de A.C. Verhoefweg wel opmerkte. De bestuurder, een 50-jarige man uit Nieuwegein, bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,7 promille (685 ug/l), meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie