Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitslag verkiezingen gemeente Den Haag

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-03-06: Uitslag verkiezingen gemeente Den Haag

Burgemeester Deetman heeft woensdagavond 6 maart om 22.45 uur, na telling van honderd procent van de stemmen, de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag bekendgemaakt. In de bijlage treft u de voorlopige uitslag aan.

Leefbaar Den Haag is met vier zetels de nieuwe partij in de Haagse gemeenteraad. De overige nieuwe partijen behaalden onvoldoende stemmen om een zetel te bemachtigen. Het CDA behaalde één zetel winst en komt nu uit op zeven zetels. VVD, P.v.d.A en SP verloren één zetel. GROENLINKS verloor twee zetels. D66, Haagse Stadspartij en de ChristenUnie- SGP behielden het huidige aantal zetels.

In totaal namen in Den Haag 15 partijen deel aan de verkiezingen. De opkomst bedroeg 44,41 procent (in 1998: 48,20 procent). Volgens burgemeester Deetman is de opkomst te laag."We moeten alles uit de kast trekken om dat in de toekomst te verbeteren."

Burgemeester Deetman maakt de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vrijdag 8 maart om 10.00 uur bekend, tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau, in de raadzaal van het stadhuis aan het Spui. Dan zal ook worden bekendgemaakt wie, via voorkeurstemmen, lid van de Haagse gemeenteraad zijn geworden. Bekijk hier de uitslag.

6 maart 2002

last update: 6 maart 2002 ;pag.: 11624; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie