Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 07-03-2002

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 11.00 uur) Donderdag 7 maart 2002

Sittard, hennepkwekerijen ontmanteld:
Woensdag 6 maart 2002 heeft de politie zowel in een woning aan de Hemelsley te Sittard als een woning aan de Rijksweg- Zuid te Geleen hennepkwekerijen aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie werden beide hennepkwekerijen geheel ontmanteld. Woensdagmorgen omstreeks 10.00 uur stelde de politie een onderzoek in een woning in aan de Hemelsley. In aanwezigheid van de 36 jarige bewoonster werd het onderzoek in haar woning gedaan. Zij wees de politie in de kelderverdieping de hennepkwekerij aan. Deze bestond uit 208 hennepplanten die beschenen werden door 9 assimilatielampen. Verder trof de politie onder andere 9 transformatoren aan, een koolstoffilter, twee afzuiginstallaties, twee ventilatoren, een hygrometer en een klimaatbeheerser. Na overleg met de officier van Justitie en na monsterneming van de hennepplanten werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. De politie maakt tegen de bewoonster proces-verbaal op. De officier van justitie bood de bewoonster een transactievoorstel aan van 2100 euro.

Ook in een woning aan de Rijksweg-Zuid te Geleen trof de politie woensdagmorgen kort voor het middaguur drie hennepkwekerijen aan. Deze professionele kwekerijen werden aangetroffen in de kelder, begane grond als op de eerste etage. Op deze laatste verdieping ware twee personen doende met het verwerken van de hennepplanten. Samen trof de politie 1330 hennepplanten aan en 9300 gram natte henneptoppen. Verder trof de politie groeilampen aan, koolstoffilter, afzuiginstallatie, ventilatoren en transformatoren. De gehele kwekerij werd na monsterneming door de politie en na overleg met de officier van justitie ontmanteld. De politie maakt tegen de 61 jarige eigenaar van de kwekerijen proces-verbaal op. Medewerkers van Essent hebben vastgesteld dat er met het betrekken van stroom frauduleuze handelingen werden vastgesteld. Ook zijn maken proces-verbaal op. De eigenaar van de woning zal in het kader van snelrecht gedagvaard worden om zich te verantwoorden bij de officier van Justitie.

Amstenrade, vals bankbiljet van 100 euro:
Dinsdagmiddag 5 maart 2002 is in een winkel gevestigd aan de Parallelstraat te Amstenrade een vals bankbiljet van 100 euro uitgegeven. Een onbekend gebleven vrouw tussen de 25 en 30 jaar met een normaal postuur en donkerblonde tot bruine haren en een onverzorgd uiterlijk, kocht in de betreffende winkel handdoeken. Deze werden afgerekend met een bankbiljet van 100 euro. Er werd wisselgeld teruggeven waarna de vrouw vertrok. Kort daarna constateerde men dat het bankbiljet vals was. In Amstenrade werd nog gekeken of de vrouw mogelijk op andere plaatsen was, maar zij werd niet meer aangetroffen. De vrouw heeft inmiddels van de uitgifte van het valse biljet bij de politie aangifte gedaan. Het bankbiljet werd door de politie in beslag genomen. Er wordt een verder onderzoek in gesteld.

Buchten, vals bankbiljet van 200 euro:
Woensdagmiddag 6 maart 2002 werd in een supermarkt gevestigd aan de Havenweg te Buchten aan een van de kassas een bankbiljet van 200 euro geïnd ter betaling van gekochte levensmiddelen. Wie verantwoordelijk is voor de uitgifte kon niet meer achterhaald worden. Ook dit bankbiljet werd door de politie in beslaggenomen voor verder onderzoek.

Sittard, winkeldiefstal:
Een 36 jarige inwoonster van Nijmegen is woensdagmiddag 6 maart 2002 door personeel van een supermarkt gevestigd aan de Markt te Sittard op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Personeel zag de vrouw levensmiddelen in een tas stoppen en deze niet afrekenen aan de kassa. Na de kassa werd de vrouw ter verantwoording geroepen. Zij werd door de gewaarschuwde politie meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. De vrouw die alleen de Mongoolse taal spreekt werd in verzekering gesteld. Vandaag wordt een tolk ingeschakeld om de vrouw in haar eigen taal te laten horen. De ontvreemde levensmiddelen, ter waarde van bijna 24 euro, zijn teruggegeven aan de supermarkt.

Sittard, woninginbraak:
Woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Montgommerystraat te Sitttard. De bewoonster die een uurtje haar woning verlaten had bemerkte bij haar thuiskomst dat de toegangsdeur geforceerd was. De gehele woning bleek doorzocht te zijn. Er werd een onbekend geldbedrag ontvreemd alsmede een dvd speler. De bewoonster heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, autokraker aangehouden:
Een 34 jarige inwoner van Sittard is woensdagavond 6 maart 2002 op heterdaad betrapt bij een inbraak in een op de Ursulinenstraat te Sittard geparkeerde personenauto.
Een politieman in burger gekleed en in zijn vrije tijd zag woensdagavond omstreeks 18.45 uur een bekende een ruit van een geparkeerde personenauto vernielen op de Ursulinenstraat te Sittard. Op het moment dat de autokraker in de auto wilde gaan stappen werd hij door de politieman aangehouden. De autokraker had een schroevendraaier in zijn bezit. De gewaarschuwde collegas hebben de autokraker meegenomen naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. In de loop van de avond werd de inwoner van Sittard in verzekering gesteld.
De opengebroken auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept. In de loop van de avond meldde de eigenaar zich aan het politiebureau, die daarop zijn auto terug kreeg. Deze heeft van de inbraak in zijn auto aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie