Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadsverkiezingen groot succes voor Platform Vianen

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

1. Raadsverkiezingen groot succes voor Platform Vianen 4. Fietsvoetveer in aanbouw
Veel kiezers kwamen in de laatste uren nog naar het stembureau (hier stemdistrict 1, Stadhuis Vianen)
Raadsverkiezingen groot succes voor Platform Vianen De op 6 maart 2002 gehouden verkiezingen hebben een toch wel verrassende winst opgeleverd voor Platform Vianen. Iedereen was ervan overtuigd dat het Platform zetels zou halen maar dat het er vijf zouden geworden was niet voorzien.
De winst werd gehaald uit het verlies van Lokaal Alert (fusie tussen GBV en IBV) -2, PvdA -1, VVD -1 en SGP -1.

De belangstelling tijdens de presentatie van de uitslagen in de hal van het Stadhuis was groot. Er was ook een ruime vertegenwoordiging van de media. Zo had Kanaal 9 regelmatig een directe uitzending via de televisie, zorgden Radio M en Stadradio Vianen voor een veslag via de ether en was de plaatselijke en regionale pers ook duidelijk aanwezig. Alle partijkopstukken werden regelmatig geconsulteerd gedurende de presentatie van de uitslagen van de verschillende stembureaus. De einduitslag liet uiteindelijk overigens nog vrij lang op zich wachten doordat er wat kleine problemen waren met het uitdraaien van de processen-verbaal via de geautomatiseerde stemmachines.

Voor het volledige overzicht van de uitslag kunt u hier doorklikken naar Uitslag raadsverkiezingen 2002.
Vernietiging onthouden goedkeuring aan Gaasperwaard

Raad van State vernietigt besluit GS Zuid-Holland inzake Gaasperwaard

Landschappelijk karakter rond Hagestein moet behouden blijven

Landschappelijk karakter rond Hagestein moet behouden blijven

Enigszins merkwaardig was het dat de provincie Zuid-Holland niet de moeite had genomen een verweerschrift in te dienen bij de Raad van State, terwijl ook de adviseur van het rechtscollege het niet nodig oordeelde een advies uit te brengen.

Het wekte dan ook feitelijk weinig verbazing dat de Raad van State oordeelde dat het besluit van de provincie Zuid-Holland vernietigd diende te worden en dat de provincie Utrecht, waartoe Vianen thans behoort, een nieuw besluit dient te nemen.
Hierbij zal uitgegaan moeten worden van de situatie zoals die was toen Zuid-Holland zijn besluit nam. Er zal dus beslist moeten worden over hoe er om gegaan wordt met de bedenkingen die door diverse personen en instanties indertijd tegen het plan zijn ingediend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie