Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw nationaal servicecentrum voor bio-informatica

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Bron: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Nieuw nationaal servicecentrum voor bio-informatica

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft negenhonderdduizend euro (f 2 miljoen) beschikbaar gesteld voor een centraal expertise- en dienstencentrum voor bio-informatica, Bio-ASP. Het nieuwe centrum ondersteunt onderzoekers met de nieuwste informatie- en communicatie-technologie om de enorme vloed aan computerdata uit bijvoorbeeld het genoomonderzoek te kunnen verwerken.

De Bio-informatica Application Service Provider (Bio-ASP) zal vooral op een virtuele manier onderzoeksfaciliteiten aanbieden en samenwerking bevorderen. Biologen, chemici, medici en informatici aan universiteiten, in onderzoeksinstituten en het bedrijfsleven kunnen dan beter samenwerken en toegang krijgen tot verspreid gelegen databases ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie