Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unieke daglichtsimulatie tijdens TEFAF Maastricht 2002

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MEDILUX BV

Unieke daglichtsimulatie tijdens TEFAF Maastricht 2002

Persbericht 7 maart
2002
Unieke daglichtsimulatie tijdens TEFAF Maastricht 2002

Tijdens de wereldbefaamde kunst- en antiekbeurs TEFAF Maastricht 2002 die van 8 maart tot en met 17 maart wordt gehouden in het MECC te Maastricht, was daglicht tot voor kort de grote afwezige. Behalve dat daglicht onmisbaar is voor het leven op aarde geeft het experts op het gebied van kunst en antiek, de mogelijkheid om een object op ware kleuren en kwaliteit te beoordelen. Uit veiligheid overwegingen is het vrijwel onmogelijk om deze beoordeling buiten het beursgebouw in het natuurlijke daglicht te laten plaatsvinden. Daarom heeft het in kunstmatig daglicht en lichttherapie gespecialiseerde bedrijf MediluX uit Helvoirt een ruimte ingericht waarin de verlichting aan daglicht condities voldoet. In deze ruimte is het gecontroleerde lichtniveau in het centrum van de beoordelingsruimte circa 15.000 lux en benadert de kleurweergave het daglicht voor meer dan 99%. De deelnemers aan de beurs kunnen in deze ruimte eenvoudig een kunstobject aan een juiste kleurweergave en visuele kwaliteitsbeoordeling onderwerpen.

MediluX heeft in het business center, de daglichtruimte uitgerust met een lichtsysteem dat is ontwikkeld uit een klinisch lichttherapie apparaat dat normaliter wordt gebruikt bij de behandeling van winterdepressie en slaap/waakstoornissen. De lichtbronnen zijn van een extreem hoge kwaliteit waarmee het daglicht voor meer dan 99% wordt benaderd. Speciale PAR 64 theaterlichtbronnen met daglichtfilters complementeren het geheel. Om fotochemische reacties op de kunstobjecten uit te sluiten is de hoeveelheid UV licht tot het absolute minimum teruggebracht. Volgens berekeningen kan een verblijf van 30.000 uur in de daglichtkamer worden vergeleken met 5 minuten direct zonlicht. De organisatie van TEFAF Maastricht 2002 voorziet met de daglichtkamer in een behoefte die jarenlang is onderkend maar waar tot op heden geen oplossing voor was gevonden.

.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie