Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 07-03-2002

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 7-03-2002 Mediaberichten 7 maart (15.45 uur)

Venlo lijst met overtredingen voor dronken man

VENLO Een 72-jarige man uit Venlo heeft woensdagavond letterlijk een kleine waslijst met overtredingen gepleegd. Hij wordt er van verdacht behalve onder invloed van alcohol, ook gereden te hebben met een onverzekerde auto, zonder geldige kentekenplaten, zich te hebben verzet bij zijn aanhouding, weigering naar het onderzoek van alcoholgebruik, niet stoppen bij een stopteken, bedreiging met de dood en het roken in een openbaar gebouw.

Politiemensen zagen de man rond halfnegen met groot licht over de Klagenfurtlaan de Postweg op rijden waarbij het maken van de bocht al niet lukte. Met een slakkengangetje van zon 20 km/u reed de man verder en negeerde daarbij de stoptekens door de politie. Uiteindelijk kon hij toch tot stoppen worden. Daarbij bleek de man gedronken te hebben, maar hij wilde om medische redenen niet aan de ademtest mee werken. Ook wilde hij niet met de politie mee en verzette zich tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk moest de man zelfs geboeid worden om naar het bureau te kunnen brengen. In het bureau oordeelde een gewaarschuwde arts dat de man inderdaad niet in staat was om aan de ademanalyse mee te werken en daarom een bloedproef moest ondergaan. In afwachting daarvan stak de man herhaaldelijk een sigaret op, ondanks dat de politie hem waarschuwde dat zoiets in een openbaar gebouw niet is toegestaan. Ook aan zijn beledigingen en bedreigingen kwam geen einde. Hij bedreigde politiemensen zelfs met de dood. Uiteindelijk heeft de man een rijverbod gekregen voor 12 uur en is er voor alle overtredingen en misdrijven proces-verbaal opgemaakt.

Blerick 8 illegale werknemers aangehouden

BLERICK De politie heeft donderdag rond de middag 6 mannen en 2 vrouwen aangehouden die illegaal werkten bij een bedrijf op het industrieterrein Tradeport West.

Eind februari is bij een administratieve controle door de Arbeidsinspectie vastgesteld dat een aantal werknemers van het bedrijf gebruik maakten van vervalste reisdocumenten. Bij het onderzoek door de politie zijn vandaag 7 mensen aangehouden die vervalste reisdocumenten gebruikten een 1 man die werkte zonder een tewerkstellingsvergunning. 6 van de verdachten zijn afkomstig uit Afrika, de 2 anderen uit Polen.

Vaststelling van de nationaliteiten en leeftijden is lastig omdat de vervalste reisdocumenten daar niet geschikt voor zijn. Tegen de verdachten wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt, wat er verder met hen gaat gebeuren is afhankelijk van de uitkomsten van het verdere onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie